iPhone-fabrikant gaat psychologische hulp en monniken inschakelen

Foxconn gaat psychologische hulp inschakelen om zelfmoorden onder medewerkers te voorkomen. Ook is een gebedsgroep van Boeddhistische monniken aan de slag gegaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

foxconn medewerkeriPhone-fabrikant Foxconn heeft 100 psychologische hulpverleners aangesteld om te voorkomen dat er nog meer zelfmoorden worden gepleegd in de fabrieken. Minstens zeven medewerkers zouden zich dit jaar al van het leven hebben beroofd (vermoedelijk vanwege te hoge werkdruk), terwijl het aantal zelfmoordpogingen onder medewerkers nog veel hoger ligt. Foxconn heeft naast de 100 hulpverleners ook een hotline voor emotionele bijstand geopend. Daarnaast is een gebedsgroep met Boeddhistische monniken aan de slag gegaan. Op die manier zouden al 30 zelfmoordpogingen zijn voorkomen.

Foxconn’s gezondheidsdienst gaat ook nauwer samenwerken met lokale overheden en wetenschappelijke instituten, om de 800.000 Chinese medewerkers beter te ondersteunen. Er komen bovendien meer faciliteiten om te ontspannen. De enige zelfmoord die groot in het nieuws is geweest, was afgelopen juli toen de jonge medewerker Sun Danyong (25) zelfmoord pleegde nadat er een iPhone-prototype zoek was geraakt. Apple bracht in februari het 2010 Progress Report on Supplier Responsibility uit, waarin ze de werkomstandigheden in de Aziatische fabrieken in kaart brengen. Later ontstond er ophef over nadat een Britse tabloid de indruk wekte dat Apple stelselmatig gebruik maakt van kinderarbeid. De Taiwanese producent Foxconn maakt niet alleen iPhones, maar ook apparatuur voor andere grote merken, zoals computers van HP.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2010, 11:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen foxconn, goede doelen, hon hai, religie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.