Eenvoudig Flash-video’s op de iPhone bekijken met Videohamster

Met de online dienst Videohamster kun je zeer eenvoudig, direct op je iPhone, Flash Video bekijken. Videohamster converteert het Flash Video-filmbestand naar een geschikt formaat voor de iPhone.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Livebuster VideoHamster Flash Video for iPhone converterDe afwezigheid van ondersteuning voor Flash op de iPhone heeft al menigeen wanhopig doen afvragen: “Wanneer Apple!?!”. Er waren geruchten dat Flash-ondersteuning in firmware 1.1.4 toegevoegd zou gaan worden, maar helaas was dat niet het geval. Flash-ondersteuning is met name erg gewild door het grote aanbod van Flash-spelletjes, maar ook vanwege de vele videowebsites die gebruik maken van Flash Video. Voor die laatste groep is met de online dienst Videohamster nu een zeer eenvoudige oplossing beschikbaar gekomen die Flash Video rechtstreeks op de iPhone omzet naar Apple’s eigen QuickTime H.264-formaat.

Videohamster is een online videoservice die zich heeft gespecialiseerd in het omzetten van online videocontent naar een ander gewenst formaat. Gisteren is de 2.0-versie van Videohamster gelanceerd, waarbij ze ondersteuning bieden voor vele mobiele apparaten, waaronder de Apple iPhone en de iPod touch. De dienst werkt zeer simpel: vanaf je iPhone surf je naar www.videohamster.com/iphone, daarna bookmark je die pagina in Mobile Safari en pas je de bladwijzer aan zodat alleen het JavaScript-gedeelte overblijft. Vanaf dan kun je op elke pagina met een Flash Video de bladwijzer openen waarna het Videohamster-javascriptlinkje de video automatisch zal converteren naar een QuickTime-filmpje.

Deze tip komt overigens van forumgebruiker Fabie1, die ook onderstaande instructievideo heeft gemaakt. Fabian, bedankt!

Link: Videohamster (iPhone-versie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen converteren, firmware, flash, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.