iPhone in Polen vertraagd door vertaalproblemen

De iPhone is volgens de CEO van T-Mobile vertraagd in Polen omdat Apple problemen heeft met het vertalen van de interface. Tegelijk verspreidt zich een nieuw gerucht over de lancering in Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er circuleren op dit moment twee geruchten over nieuwe iPhone-landen: Nederland en Polen. De ene is klinkklare onzin, de andere zou best een kern van waarheid kunnen bevatten. Laten we beginnen met het geloofwaardige verhaal: de bekende krant Rzeczpospolita (Pools voor: de Republiek) schrijft over de kansen dat de iPhone officieel gelanceerd gaat worden in Polen. Rzeczpospolita citeert interviews met CEO Hamid Akhavan van T-Mobile en Klaus Hartmann, CEO van Polska Telefonia Cyfrowa. Da’s niet de nationale telefoondienst, maar een Pools bedrijf voor digitale telefonie met merken als Era en Heya.

T-Mobile is overigens ook grootaandeelhouder van Polska Telefonia Cyfrowa. In het interview met de Poolse krant geeft Akhavan Apple de schuld dat de introductie in Polen vertraagd is. Hij beweert dat Apple problemen heeft met het tijdig ontwikkelen van verschillende taalversies. Volgens hem is dat ook de belangrijkste reden waarom de iPhone nog niet in landen als India en China is geïntroduceerd. Misschien is de titel van het artikel (‘iPhone met Kerstmis in Polen‘) een Poolse variant op Sint Juttemis, maar helaas kunnen we het artikel niet lezen: Google heeft de vertaaldienst Pools-Engels nog niet af.

Nederland is één van die landen die getroffen zou kunnen zijn door het vertaalmisere, maar het gerucht dat de afgelopen dagen rondgaat en dat zelfs internationale sites als iLounge heeft gehaald, lijkt niet meer dan een 1 aprilgrap, gebaseerd op een e-mailtje van iemand die beweert bij T-Mobile te werken. Elke telecomwebsite ontvangt wel eens dergelijke mailtjes, waarin de lancering meestal dezelfde maand nog zal plaatsvinden. We zullen AAP een sportieve fles champagne sturen als de primeur waar blijkt te zijn, maar voorlopig staan alle seinen nog op rood en vertrouwen wij liever op uitspraken van personen waarvan we weten dat ze daadwerkelijk binnen T-Mobile werken en op een plek zitten waar iPhone-informatie bekend is; mannen zoals Akhavan. Het gerucht dat nu verspreid wordt bevat geen enkel feit of aanknopingspunt (prijzen, datum) dat te verifiëren valt of waaruit we kunnen afleiden dat die anonieme tipgever inderdaad deskundig is. Stel dat het een distributiemedewerker is, die wat verdachte pakketjes uit Cupertino moest afleveren? Voorlopig gokken we liever op de 3G-versie, die volgens analisten niet op 1 april maar waarschijnlijk in juni of juli komt.

Meer info: T-mobile’s plan to launch iPhone in Poland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2008, 12:08
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.