‘Eén op de vijf iPhone-gebruikers staat rood’

Volgens de Engelse krant Daily Mail wijst een onderzoek van YouGov uit dat 1 op de 5 Britse iPhone bezitters in het rood staat. Dat steekt schril af bij de Android en BlackBerry gebruikers, die gemiddeld ook meer verdienen.

iPhone versus BlackBerryDe Britse krant Daily Mail komt met een schokkend bericht vandaag: bijna één op de vijf Britse iPhone-bezitters met een abonnement staat bijna altijd in het rood. Dat is maar liefst het dubbele van het gemiddelde in Groot-Brittannië. In een onderzoek onder 2000 smartphonegebruikers naar de verhouding salaris, financiën en telefoontype zegt één op de tien Britten altijd in het rood te staan. Maar tot die groep behoren praktisch geen Android- en BlackBerry-gebruikers.

Het onderzoek van bureau YouGov wijst uit dat tien procent van de BlackBerry-gebruikers meer dan 50.000 Pond per jaar verdient, tegenover vijf procent van de iPhone-bezitters. Android zit er precies tussenin met zeven procent veelverdieners.

Aan de onderkant van de markt is de telefoon van Apple alom vertegenwoordigd. Bijna de helft van de iPhone-bezitters die meedeed aan het onderzoek, verdient minder dan 20.000 Pond per jaar. Bij BlackBerry ligt dat percentage op 38 procent en bij Android slechts op 27 procent.

Android (28%) heeft in het onderzoek de iPhone (26%) verstoten als meest gebruikte telefoon. Slechts 14% van de ondervraagden heeft een BlackBerry. Het onderzoek van YouGov is uitsluitend in Groot-Brittannië gehouden.

Overigens zet de Macworld.co.uk vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het onderzoek, gezien ook de insteek van de krant bij de lancering van de eerste iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2011, 12:29
Categorie iDevices
Onderwerpen android, apple, blackberry, salaris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.