Opstopping melden in Flitsmeister.

Flitsmeister vertelt voortaan waarom er files staan

In Flitsmeister zie je voortaan waarom er een melding is, bijvoorbeeld ongeval, spookrijder of wegwerkzaamheden. Mensen die de app gebruiken kunnen behalve flitsers ook andere verkeerssituaties doorgeven.

Flitsmeister heeft een update uitgebracht, met nog betere meldingen. Bij elke melding wordt voortaan vermeld om welk type het gaat: een ongeval, stilstaand voertuig of object op de weg? Of staat er gewoon file, zijn er wegwerkzaamheden, is er een slecht wegdek of is er een spookrijder gezien? Bij mist en slipgevaar zie je dat voortaan ook in de app.

Opstopping melden in Flitsmeister.

Flitsmeister: meldingen per type

Kom je een van de bovenstaande verkeerssituaties tegen, dan kun je dit doorgeven aan andere weggebruikers via de Melden-knop in de app. Tot nu toe was het alleen mogelijk om flitsers en flitspalen in te sturen, maar met de update van vandaag krijg je meer mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de gebruikers van de app: die hoeven zich nu niet meer af te vragen waarom ze stilstaan, want ze zien aan het type melding of het gaat om een file of een ander oponthoud. Vanaf vandaag komt de vernieuwde app in de App Store.

Meer melden in nieuwe versie van Flitsmeister. Mist melden in Flitsmeister.

De app waarschuwt je altijd bij flitspalen, maar bij andere typen meldingen kun je kiezen of je ze wilt ontvangen. Zo kun je de meldingen voor trajectcontroles, files en hulpvoertuigen uitschakelen. Die mogelijkheid zat altijd al in de app. Helaas is het bij de nieuwe meldingen die Flitsmeister nu heeft toegevoegd (nog) niet mogelijk om de meldingen fijnmaziger in te stellen. We kunnen ons bijvoorbeeld voorstellen dat je wel meldingen wilt krijgen bij obstakels en wegwerkzaamheden, maar niet bij mist, omdat je dat zelf ook wel kunt zien.

Flitsmeister is begonnen als file-app, zoals de naam ook wel aangeeft. Inmiddels kan de app je waarschuwen voor veel meer verkeerssituaties, zoals mist en slipgevaar. Kortgeleden kreeg de app nog slimmere meldingen, waarbij je alleen wordt gewaarschuwd voor flitspalen die in jouw richting staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2016, 14:35
Categorie Apps
Onderwerpen file, flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.