Dubbel nieuws over de iPod touch: camera en Pip-Boy 3000

De iPod touch krijgt mogelijk een camera, zo blijkt uit een recent gepubliceerde vacature van Apple. En een modder heeft een iPod touch ingebouwd in een Pip-Boy 3000 polscomputer uit de game Fallout 3.

cameraEr zijn de afgelopen dagen zoveel geruchten over nieuwe functies in de iPhone dat we deze twee nieuwtjes over de iPod touch maar even combineren, ook omdat de iPod touch per slot van rekening niet onze core business is. Ten eerste een gerucht dat de iPod touch straks wellicht de beschikking krijgt over een camera. Apple heeft een vacature voor een Camera Engineering Project Manager, die zich gaat bezighouden met de integratie van cameramodules in de iPhone én de iPod.

De projectmanager gaat een brugfunctie vervullen tussen enerzijds de interne engineeringteams van Apple en anderzijds de componentleveranciers van lenzen, sensors en cameramodules. Als Apple alleen ‘iPhone’ had genoemd in de functiebeschrijving had niemand er zich druk over gemaakt. Maar nu ook de iPod erbij staat is dat nieuws.

ipod camera

Gelukkig hoef je niet op een toekomstige iPod met camera te wachten om nu al leuke dingen met je iPod touch te doen. De Pip-Boy 3000 is een plastic computer die je om je arm draagt en waarmee je je karakter kunt besturen in de game Fallout 3. Iemand heeft nu dit apparaat uit elkaar gehaald en er een iPod touch in verwerkt. Wat je te zien krijgt is niet een daadwerkelijk functionerend apparaat, maar een serie foto’s uit de camerarol. De Pip-Boy 3000 werd meegeleverd bij de Survival Edition van Fallout 3.

Via: Apple Insider (camera) en Kotaku (Pip-Boy 3000)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2009, 21:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.