Dropbox neemt foto-app Loom en documentendienst Hackpad over

Dropbox heeft Loom overgenomen, een iPhone-fotodienst waarmee je foto's online kunt opslaan in een bibliotheek.

loom-iphone-uploadDropbox lijkt van een opslagdienst steeds meer richting een fotodienst op te schuiven. Vandaag werd bekend dat ze de makers van de foto-app Loom hebben overgenomen, terwijl ze een paar dagen geleden zelf de foto-app Carousel uitbrachten. Daarnaast werd bekend dat Dropbox ook de documentendienst Hackpad heeft gekocht. Loom is een soort Photostream-app voor de iPhone, waarbij je je fotocollectie tussen meerdere apparaten kunt synchroniseren. De app verscheen in juli 2013 en heeft ondersteuning voor foto-albums, bewaart foto’s in volledige resolutie en kan ook video’s aan. Via de iOS-app kun je gemaakte foto’s automatisch uploaden.

De Loom-app is momenteel niet meer verkrijgbaar in de App Store. Bij het verschijnen van de app schreven de makers, dat ze een persoonlijke mediabibliotheek wilden maken die overal hetzelfde is, waar je ook bent. En die altijd beschikbaar is, als je het nodig hebt. Met Loom hoef je je foto’s niet meer lokaal te bewaren op je iPhone, maar staan ze in de cloud. Zo kun je nooit opslagruimte tekort komen. Er is ook gedacht tools om de foto’s te ordenen en te beheren. Er was ook een desktop-uploader voor OS X gemaakt.

loom-dropbox-logoHet is vanaf vandaag niet langer mogelijk om een Loom-account aan te maken. Bestaande gebruikers kunnen tot 16 mei 2014 Loom blijven gebruiken. Je kunt alle foto’s meteen naar Dropbox exporteren of overstappen naar Carousel. Bij die overstap krijgen betalende gebruikers dezelfde hoeveelheid opslagruimte die ze ook bij Loom hadden.

Wie na alle commotie rond Dropbox en het nieuwste bestuurslid Condoleezza Rice het liefst meteen weg wil bij Dropbox, heeft de optie om een zipbestand met alle foto’s te downloaden.

Hackpad is een dienst waarmee je samen aan documenten kunt werken. Dit is vergelijkbaar met Google Drive en Office 365. Wellicht wil Dropbox de technologie van Hackpad gaan gebruiken om het bewerken van documenten vanuit Dropbox makkelijker te maken.

Dropbox is de afgelopen maanden druk bezig met allerlei overnames. Vorig jaar namen ze de mailapp Mailbox over, afgelopen maart was de sociale boekenapp Readmill aan de beurt. En daarnaast ontwikkelen ze ook nog eigen producten, zoals het al genoemde Carousel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 20:57
Categorie Apple
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.