Drafts 4 widget

Apple: ‘Widgets mogen geen app-knoppen bevatten’

Widgets in iOS 8-apps mogen je niet met een knop naar een app sturen, zo heeft Apple bepaald. Drafts 4 moet daarom zo spoedig mogelijk zijn widget verwijderen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Drafts 4 widgetNotitie-app Drafts moet van Apple zijn widget in een volgende update verwijderen. Gebeurt dit niet, dan wordt Drafts uit de App Store gehaald. Volgens Apple bevat de widget van Drafts knoppen die niet zijn toegestaan, omdat ze je naar de bijbehorende app brengen.

Drafts-ontwikkelaar Greg Pierce vertelde op Twitter over Apple’s eis:

Volgens Apple mogen widgets wel knoppen bevatten, maar deze knoppen kunnen je niet naar de app brengen. Widgets zijn volgens Apple alleen bedoeld om informatie te tonen. Het nieuwe widgetverbod kan voor grote problemen zorgen bij een aantal bekende iOS-apps. In Evernote, Fantastical, Box en Day One zitten namelijk vergelijkbare app-knoppen.

Lees ook: Drafts 4: veelzijdige notitie-app voor elke schrijver

De afgelopen tijd horen we van steeds meer ontwikkelaars die van Apple hun widgets moeten verwijderen, waaronder de makers van notitie-app Neato en calculator PCalc. Bij die laatste bedacht Apple zich op het laatste moment, maar Neato kwam in grote problemen: deze app was volledig afhankelijk van de ingebouwde widget.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 22:55
Categorie Apps
Onderwerpen drafts, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.