Firefox iPhone

Mozilla Firefox komt naar iOS

Mozilla's webbrowser Firefox krijgt dan toch een iOS-versie. Dat terwijl lang werd geweigerd de browser voor iPhone en iPad uit te brengen.

Firefox iPhoneMozilla’s webbrowser Firefox komt naar iOS. Dit heeft Mozilla tijdens een besloten evenement bevestigd. Dat terwijl Mozilla de afgelopen jaren weigerde een browser voor iOS te ontwikkelen. Firefox moet op iOS verplicht Apple’s renderingsmethode te gebruiken, terwijl de browsermakers liever hun eigen systeem inzetten.

Mozilla Release Manager Lukas Blakk vertelde op Twitter dat de iOS-versie van Firefox in de maak is:

Hoewel Mozilla waarschijnlijk nog steeds verplicht is Apple’s systemen voor rendering en JavaScript te gebruiken in de iOS-browser, zijn de regels hiervoor met de komst van iOS 8 wel versoepeld. Zo mogen alternatieve webbrowsers nu ook gebruikmaken van Apple’s Nitro-engine, waardoor pagina’s net zo snel als in Safari laden. Nitro was in iOS 7 en eerder alleen voor Safari toegankelijk, waardoor alternatieve browsers zoals Chrome standaard langzamer waren.

Firefox voor iOS is aangekondigd, maar verdere details ontbreken op het moment nog. Vermoedelijk bevindt de browser zich nog in een vroege fase van ontwikkeling.

Mozilla weigerde de afgelopen jaren om Firefox uit te brengen voor iOS, maar in juni 2012 werd er wel een andere Mozilla-browser voor de iPad gepresenteerd: Junior. Na een presentatie van de browser werd hij echter nooit uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 7:49
Categorie Apps
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.