Dagboek-app Day One krijgt iOS 7-stijl en legt beweging vast

Dagboek-app Day One voor iPhone en iPad is van iOS 7-stijl voorzien en gebruikt de M7-bewegingssensor uit de iPhone 5s.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De vraag is nu: wanneer volgt Evernote? Niet alleen bewegings- en fitnessapps maken al snel gebruik van de M7-coprocessor in de iPhone 5s om je stappen te tellen en beweging te meten. Ook de dagboek-apps spelen in op de unieke techniek in de nieuwste iPhone. De populaire app Day One heeft verschillende optimalisaties gekregen voor de iPhone 5s, waaronder het vastleggen van het aantal stappen dat je dagelijks zet.

De eerste keer dat je na de update een dagboekverslag schrijft op de iPhone 5s, vraagt de app je of je beweging wilt vastleggen in je verslagen. Zoniet, dan wordt het je niet verder opgelegd. Kies je er wel voor, dan wordt je bewegingsinformatie automatisch bijgehouden. Dat is mogelijk dankzij de M7-sensor, die werkt zonder een aanslag te doen op je batterij. Ook is de app geoptimaliseerd voor de 64-bit processor van de iPhone 5s en moeten panoramafoto’s op Apple’s nieuwste telefoon weer goed werken.

Day One dagboek-app maandoverzicht Day One foto's in dagboek

De opvallendste verandering van Day One gaat echter álle gebruikers met iOS 7 aan en niet alleen bezitters van de iPhone 5s. De dagboek-app heeft een vernieuwd uiterlijk voor iOS 7 en ziet er wat strakker uit dan voorheen. De hoofdpagina is wat contrastrijker geworden door de donkere bovenbalk waarmee je snel een nieuw verslag of een nieuwe foto toevoegt, maar de dagboekpagina’s in de app zijn juist een stuk lichter en worden gekenmerkt door een babyblauwe kleur.

Day One gebruikt vanaf versie 1.12 voortaan Forecast.io als nieuwe bron voor het weerbericht en er zijn snelheids- en prestatieverbeteringen doorgevoerd. Als laatste kan je nu ook de muziek die je op dat moment luistert vastleggen.

Downloaden: Day One (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 16:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dagboek, day one

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.