Doe het zelf: iPhone TV en Revolver iPhone

Leuke doe het zelf-projecten voor het weekend: maak een revolver case voor je iPhone en maak een retro-televisie van je iPhone en een vergrootglas.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone revolver caseTwee leuke projecten om het komend weekend mee bezig te gaan: het bouwen van een iPhone TV en een Revolver Case voor je iPhone. Het bijzondere aan de Revolver Case is dat het lijkt alsof je een revolver uit je broek trekt. De case zelf is rechthoekig, met daaraan de handgreep van een revolver bevestigd. Alles is gemaakt met behulp van een 3D-printer, waarna de onderdelen met epoxyhars en lijm zijn vastgemaakt. Of je er probleemloos mee de straat op kan, zal de praktijk moeten uitwijzen.

Hieronder zie je vier foto’s van het ontstaansproces. Meer info is te vinden op Thingiverse.

revolver-case-iphone

Heel wat vriendelijker qua insteek is de retro-televisie, die je van karton kunt maken. Je hebt nodig: papier, een schaar en een vergrootglas. De Brit Ricky Trickartt vond inspiratie in een vergrootglas, waarbij je dezelfde bolle vorm krijgt zoals je vroeger bij ouderwetse televisies zag.

iphone tv

Hieronder is de televisie in werking te zien:

Helaas heeft Trickartt gekozen voor een Flash-filmpje, dus niet te bekijken op de iPhone. Het origineel is te zien op Flickr.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 19:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen klussen, knutselen, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.