Documentaire 4K video

Bekijk deze documentaire in 4K, gemaakt met een iPhone 6s Plus

Twee filmmakers draaiden een documentaire in 4K-kwaliteit helemaal op een iPhone 6s Plus. Zo kun je zien, wat er met (met een beetje moeite en talent) moeite mogelijk is met de camera van deze nieuwe iPhone.

Documentaire 4K video
We hebben al wel vaker films en documentaires gezien, die met een iPhone waren gefilmd. Maar nu het mogelijk is om in 4K-resolutie te filmen met de iPhone 6s, zijn we wel benieuwd of het mogelijk is om nóg professioneler uitziende video’s te maken. Filmmakers David Darg en Bryn Mooser laten het zien in deze 5 minuten durende mini-documentaire, die helemaal gefilmd is op een iPhone 6s Plus.

Videofilmen in 4K is niet iets wat je dagelijks gaat doen, tenzij je natuurlijk filmmaker bent. Het kost behoorlijk wat opslagruimte op je toestel en je moet ook maar net een 4K-scherm hebben om het op te bekijken.

De documentaire ‘The Painter of Jalouzi’ speelt zich af in Haiti. De filmmakers volgen Duval, een man die dagelijks met verf en kwasten op pad gaat om meer kleur in zijn woonbuurt te brengen. Duval woont in een van de grootste sloppenwijken van Haiti. Duval denkt dat kleur de buurt kan verbeteren. Hij schildert huizen, bussen en andere objecten in felle kleuren. Daarmeer probeert hij de medebewoners duidelijk te maken dat er een mooiere toekomst in het verschiet ligt.

Interessant is ook de video die achter de schermen is gemaakt, zodat je kunt zien hoe de documentaire tot stand is gekomen:

Misschien raak je door deze documentaire wel geïnspireerd om ook eens met je iPhone op pad te gaan. Zelfs als je geen iPhone 6s Plus hebt, kun je toch iets moois maken. Wil je regelmatig gaan filmen en twijfel je tussen de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, dan is de laatstgenoemde de beste. Onderstaand artikel laat de twee naast elkaar zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2015, 20:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen documentaire, iPhone 6s Plus
Device iPhone 6s Plus

Actuele iPhone 6s Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.