DisplayMate vergelijkt scherm iPad mini met Nexus 7, Kindle Fire HD

DisplayMate heeft het scherm van de iPad mini vergeleken met de displays in de Google Nexus 7 en Amazon Kindle Fire HD.

DisplayMate iconDisplayMate heeft in een uitgebreide test het scherm van de iPad mini vergeleken met de displays van de Nexus 7 en Kindle Fire HD. Op deze manier hoopt de site duidelijk te maken welke schermen meer last hebben van reflecties, meer contrast bieden en over het algemeen beter presteren. De iPad mini komt niet op alle vlakken goed uit de verf: zo zou de helderheid en contrast van het scherm het minst presteren en ligt het aantal pixels per inch lager dan bij de rest. Ook heeft de iPad mini meer last van reflecties. DisplayMate zou het scherm in de iPad mini op de tweede plek zetten, onder de Kindle Fire HD maar boven de Nexus 7.

Hoewel de iPad mini op de tweede plek staat, lijkt het verschil tussen de drie niet heel groot te zijn. Bij het onderzoek heeft DisplayMate cijfers op basis van het Amerikaanse schoolsysteem gegeven. De Kindle Fire krijgt een A-, terwijl de iPad mini een B krijgt. De Nexus 7 staat onderaan met een B-.

Volgens DisplayMate moet de iPad mini wel een lager aantal pixels per inch gebruiken, aangezien Apple niet nog een nieuwe resolutie voor de iPad mini wil introduceren. Apple was genoodzaakt om te kiezen voor de al bestaande resolutie van 1024 bij 768 pixels, waardoor het aantal pixels per inch uitkwam op 163. Bij het gebruik van de Retina-resolutie van 2048 bij 1536 pixels zou de iPad mini 326 pixels per inch hebben, waardoor de productiekosten snel te hoog zouden liggen.

Je kunt het volledige onderzoek van de iPad mini, Nexus 7 en Kindle Fire HD bekijken op DisplayMate. Hierbij zijn meerdere aspecten van de schermen in tabellen naast elkaar gezet.

DisplayMate onderzoek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 11:31
Categorie Achtergrond
Onderwerpen display, ipad, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.