Amerikaanse rechter verwerpt zaak tussen Apple en Google

Een Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak tussen Apple en het door Google overgenomen Motorola over standard essentials-patenten verworpen.

iPhone AndroidDe Amerikaanse rechter heeft een aanklacht van Apple tegen het door Google overgenomen Motorola verworpen, waarbij Apple beweerde dat Google misbruik maakt van bepaalde patenten. De rechter zou twijfelen of ze de autoriteit heeft om over de zaak te spreken. De juridische strijd tussen Apple en Google kwam afgelopen weekend nog in de schijnwerpers: toen claimde Google 10 dollar per verkochte iPhone te willen ontvangen, ter compensatie van geschonden patenten. Apple zei niet meer dan 1 dollar te willen betalen.

Google vertelt aan Reuters blij te zijn met de verworpen rechtszaak. Apple reageerde niet direct, maar liet schriftelijk wel weten te denken dat de rechter haar mening wel autoriteit heeft in deze zaak.

Bij de rechtszaak zouden zogeheten standaard-essentiële patenten van Motorola centraal hebben gestaan. Omdat Motorola deze patenten in handen heeft, moeten andere fabrikanten een licentie afsluiten om hier gebruik van te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 10:09
Categorie Apple
Onderwerpen motorola, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.