iphone 4 versus 4s

Digitimes: ‘Productie volgende iPhone gestart’

De volgende generatie iPhone is in productie, beweert Digitimes. Pegatron zou zijn begonnen met de productie en zal later ook een nieuwe iPad produceren. Eerder beweerde Macotakara al dat de iPhone in productie was genomen in China.

iphone_4inch_versus_4sPegatron is in een fabriek in Shanghai begonnen met de productie van de volgende generatie iPhone. Dat beweert geruchtensite Digitimes op basis van Taiwanese bronnen in de tech-industrie. Hoeveel waarde we hieraan moeten hechten is onduidelijk. Eerder beweerde de Japanse site Macotakara ook dat de productie was begonnen, maar een andere geruchtensite sprak dat tegen en claimde dat de iPhone zich nog in de fase EVT3 bevindt. Dit is de derde fase van de engineering verification test.

Bij Pegatron zal de productie van notebooks in het derde kwartaal van 2012 afnemen. Bestellingen voor de nieuwe iPhone zullen dat compenseren. Pegatron zou bovendien de tweede fabrikant worden voor een nieuwe iPad, die in het derde kwartaal in aantallen van miljoenen stuks op de markt komt. Pegatron is één van Apple’s productiepartners in Oost-China. Dat de productie nu van start gaat, klinkt logisch als Apple rond september/oktober aan de gigantische vraag naar de nieuwe iPhone wil kunnen voldoen. Het toenemende aantal ‘gelekte’ componenten suggereert dat de iPhone in ieder geval op kleine schaal geproduceerd wordt, al kan het gaan om een kleine serie prototypes die er anders uitzien dat het eindproduct.

Naar verwachting gaat Apple eind september of begin oktober een nieuwe iPhone uitbrengen, een jaar nadat de iPhone 4S op de markt kwam (oktober 2011). ‘Gelekte’ foto’s wekken de indruk dat de iPhone een unibody behuizing van aluminium krijgt en langer is dan de huidige iPhone. Dit is nodig om voldoende ruimte te hebben voor een 4-inch scherm. Ook wordt er gesproken over 4G LTE en NFC.

Apple gaat op 24 juli (dinsdag) nieuwe kwartaalcijfers bekendmaken, waarbij mogelijk ook hints naar nieuwe producten te ontdekken zijn. Een verwachte hogere omzet en winst in het derde kwartaal van 2012 kan wijzen op een gewild nieuw product. Tim Cook kondigt tijdens het bespreken van de kwartaalcijfers regelmatig aan dat er revolutionaire producten in de pijplijn zitten. Een interessant detail uit een artikel van The Wall Street Journal, wijst erop hoe goed Apple het productieproces voor elkaar heeft. Apple krijgt al geld binnen voordat ze hun eigen leveranciers moeten betalen. In het fiscale jaar 2011 betaalde Apple facturen van leveranciers pas na gemiddeld 83 dagen. Tegelijk slaagde Apple erin om eigen klanten al gemiddeld binnen 18 dagen te laten betalen. Bovendien zorgde Apple ervoor dat er in 2011 slechts voor vier dagen aan materiaal en producten op voorraad lag, terwijl dat in 2010 nog tien dagen was. De toeleveringsketen van Apple is dus niet alleen erg gestroomlijnd, maar Apple heeft het financieel ook slim aangepakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 12:03
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.