Russische hacker van in-app aankopenhack: ‘Game is over’

De Russische hacker Alexey Borodin geeft de strijd tegen Apple op. De fix die Apple uitbracht is zo goed, dat hij geen moeite er meer in steekt. Hij gaat zich nu focussen op OS X hacks voor in-app aankopen.

in-app aankoop hackApple’s tijdelijke oplossing voor de in-app aankoophack is zo goed, dat de Russische hacker Alexey Borodin de strijd opgeeft. Hij geeft in een reactie aan dat het ‘game over’ is en dat er geen manier om Apple’s workaround te omzeilen. De Rus vond een manier om het betalen voor in-app aankopen te omzeilen, waarbij gegevens via een server van Borodin werden gestuurd.

Ontwikkelaars zullen nog wel de aangedragen oplossing van Apple moeten toepassen, om te voorkomen dat gebruikers nog steeds zonder te betalen langs de iTunes-kassa gaan. In iOS 6 komt een grondiger oplossing op systeemniveau, waarmee de hack niet meer mogelijk is. Borodin is van plan om de dienst operationeel te houden, totdat iOS 6 beschikbaar is. Alleen ontwikkelaars die niet vlot zijn met updates lopen nog inkopen mis door hun apps niet tijdig aan te passen.

Er ligt nog wel een taak voor Apple: met een soortgelijke hack is het nog mogelijk om in-app aankopen in OS X te doen. Apple brengt daarvoor waarschijnlijk ook een fix uit. Borodin meldt dat hij nog meer ideeën heeft voor het hacken van in-app aankopen op OS X en lijkt zich daar nu op toe te spitsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 14:34
Categorie Achtergrond
Onderwerp in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.