Reuters bevestigt 19-pins dockconnector in volgende iPhone

Reuters bevestigt dat de volgende iPhone een 19-pins dockconnector krijgt. Dat concluderen ze op basis van eigen bronnen. Het is de eerste grote nieuwsorganisatie die zich aansluit bij geruchten over een kleinere dockconnector.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

19 pin connectorEr is de afgelopen weken al regelmatig gesproken over een 19-pins connector in de volgende generatie iPhone. iMore maakte als eerste melding van een kleinere dockconnector en daarna spporteerde TechCrunch dat het om een 19-pins dock zou gaan. Reuters is nu de eerste grote traditionele nieuwsorganisatie die zich aansluit bij het gerucht. Zij melden op basis van eigen bronnen dat de volgende iPhone een kleinere dockconnector heeft, met 19 in plaats van 30 contactpunten. Ze verwachten dat de volgende iPhone rond oktober in de verkoop gaat. De kleinere connector maakt ruimte voor een headset-aansluiting, die naar de onderkant van het apparaat verhuist (zie afbeelding).

Interessant is dat Cult of Mac al eens uitlegde hoe dat zou gaan werken. Ze gebruikten daarbij een afbeelding van melablog.it, waarop te zien is hoe oude accessoires nog steeds bruikbaar zijn. Apple kan met gemak de 30 aansluitpuntjes reduceren tot 19 stuks, maar dat zal wel leiden tot paniek onder accessoiremakers. Apple houdt al tien jaar vast aan de 30-pins connector en dat heeft geleid tot honderden miljoenen accessoires die in gebruik zijn bij consumenten. Door een adapter uit te brengen kan Apple zorgen dat oude accessoires nog steeds bruikbaar zijn – en er nog geld aan verdienen ook. Adapters en kabeltjes kosten bij Apple al snel €29.

Op een foto van prototypes uit mei 2012 was al zo’n kleinere dockconnector te zien:

iphone 5 front glas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 17:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen connector, reuters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.