Digitimes: nieuwe iPhone krijgt quad-core processor

De volgende iPhone krijgt volgens bronnen van DigiTimes een quad-core processor. Deze zou zijn gebaseerd op een soortgelijke processor van Qualcomm en worden gemaakt door Samsung.

iPhone A5De volgende iPhone krijgt volgens de Taiwanese geruchtensite Digitimes een quad core-processor, gebaseerd op die van Qualcomm. Dit heeft de site gehoord van verschillende bronnen binnen de industrie. De snellere chip zou door Samsung worden gemaakt, die de Samsung Exynos 4 als basis gebruikt. Een quad-core processor zou een flinke verbetering zijn ten opzichte van de huidige processor in de iPhone 4S. Deze maakt gebruik van de A5-chip, een dual core-processor die ook in de iPad 2 en in gewijzigde vorm in de nieuwe iPad terug te vinden is.

Geruchten van Digitimes moeten vaak met een flinke korrel zout gelezen worden: de Taiwanese site deelt geregeld geruchten die achteraf niet blijken te kloppen. Dat haalt niet weg dat de site een ontzettend grote invloed heeft op de Aziatische productiemarkt: toen Digitimes schreef dat Samsung een chipcontract bij Apple had verloren, verloor Samsung 10 miljard dollar marktwaarde.

Het aantal geruchten over de volgende iPhone neemt steeds meer toe. Een tijd geleden verschenen er nog foto’s van onderdelen, die wijzen op een nieuw ontwerp met een 4-inch scherm. Wanneer de iPhone onthuld en verkocht zal worden is nog niet duidelijk. Afgelopen jaar werd de iPhone 4S in oktober uit de doeken gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2012, 12:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp digitimes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.