‘Apple komt met goedkope en grotere iPhone in tweede helft 2013’

Volgens Digitimes komt Apple in de tweede helft van 2013 met een goedkopere iPhone met een groter scherm.

iPhone 6Apple is van plan om een goedkopere versie van de iPhone uit te brengen in de tweede helft van 2013. Dit schrijft het Aziatische Digitimes op basis van bronnen binnen het productieproces. Deze alternatieve iPhones zouden vooral bedoeld zijn voor groeimarkten. De goedkopere iPhone zou een 5-inch scherm bevatten, groter dan het 4-inch display in de iPhone 5.

De grotere, goedkopere iPhone zou ook een andere behuizing hebben dan de iPhone 5. Digitimes speculeert dat de succesvolle verkoop van de iPad mini ertoe kan hebben geleid dat er nu ook wordt gekeken naar een minder dure versie van de iPhone. Apple zou in de nieuwe iPhone wellicht gebruikmaken van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon-chipsets, waaronder de dual-core MSM8960 en de quad-core APQ8064.

Digitimes schrijft wel vaker over mogelijke Apple-ontwikkelingen op basis van bronnen, maar lang niet alle geruchten van de site hebben het bij het rechte eind. De site haalt vaak bronnen aan verwikkeld in Apple’s productieketen, waardoor ze vaak een blik kunnen werpen op een vroege fase van nieuwe Apple-producten.

Analisten hebben het ook al vaker gehad over een iPhone met een ander scherm. Zo stelde Topeka Captical Markets-analist Brian White begin januari nog dat de iPhone 5S vanaf juni verkrijgbaar zal zijn in meerdere kleuren en met verschillende schermformaten. Canacord Genuity’s T. Michael Walkley speculeert ook dat er een budgetversie van de iPhone verschijnt, maar dat deze juist een kleiner display krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 16:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, iPhone 5s, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.