DigiTimes: ‘Grotere iPhone pas in 2014, budget-iPhone in 2013’

Volgens DigiTimes komt er pas in 2014 een grotere iPhone, maar zal de budget-iPhone wel in 2013 verschijnen.

iPhone budgetApple is pas in 2014 van plan om een iPhone met een groter scherm op de markt te brengen. Dit beweren bronnen binnen de industrie tegenover DigiTimes. Er zouden wel twee aparte iPhones voor 2013 gepland staan, maar deze krijgen allebei een 4-inch display. Eén van deze iPhones zal vooral gericht zijn op een ‘midrange’-publiek. Verhalen over een budget-iPhone komen al langer voorbij.

Beide iPhones zullen gebruikmaken van in-cell technologie, waardoor het scherm dunner wordt dan andere touchscreens. Apple maakt hier in de iPhone 5 ook al gebruik van. Althans: bij de presentatie van de iPhone 5 werd een technologie beschreven die op alle fronten gelijk is aan het in-cell display uit eerdere geruchten. Het is volgens de door DigiTimes aangehaalde bronnen alleen niet duidelijk of er genoeg in-cell-schermen zullen zijn voor allebei de nieuwe iPhones.

DigiTimes komt vaker met iPhone-gerelateerde geruchten, maar de beweringen op de site blijken lang niet altijd te kloppen. Omdat de site zich baseert op bronnen binnen Apple’s productietak, hebben ze vaak informatie in een vroeg stadium in handen. De kans bestaat daarom altijd dat iemand binnen fabrikant Foxconn iets over Apple’s plannen heeft gehoord, dat over een maand opeens compleet anders zal zijn. Het is bij vroege geruchten daarom altijd verstandig om de nodige kanttekeningen te maken.

Hoewel een goedkopere iPhone op het moment een populair gerucht is, wijzen niet alle tekenen er op dat Apple dit zal doen. Tijdens een interview met een Chinese krant zou Apple-topman Phil Schiller hebben beweerd dat ze liever geen goedkope iPhones gaan produceren. Opmerkelijk is echter dat Reuters de vertaling van dit artikel te onduidelijk vond, wat ertoe leidde dat zij hun publicatie over de quote verwijderden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 16:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, digitimes, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.