Tips van lezers: iVampires, mBox, Dutch Run, Vocoder…

Een heleboel nieuwtjes die eerder deze week niet aan de orde kwamen: Dailymotion, iVampire Online, Citrix, ViaMichelin's Michelingids, Dutch Run, My Shoe en meer.

iVampiresIn de eindeloze berg tips van lezers (dank daarvoor!) zijn afgelopen week weer een aantal blijven liggen, waar we toch nog graag aandacht aan willen besteden.

Zo heeft Maarten ontdekt dat Dailymotion een speciale iPhone-site heeft gemaakt: iphone.dailymotion.com. Hiermee kun je de filmpjes in streaming MP4-formaat bekijken.

Arthur ontdekte de applicatie iVampires Online, van de ontwikkelaars van iMob. Ook hierbij kun je een gratis game installeren of voor flink wat geld extra punten bijkopen.

Apple heeft alweer een nieuw patent ingediend; deze keer eentje waarbij je een apparaat met bewegingen kunt bedienen. Het patent dateert oorspronkelijk uit oktober 2007 en beschrijft een “movement-based interface for personal media device”. Je kunt interactie aangaan met een apparaat door deze te kantelen en te schudden.

patent movementCitrix heeft versie 0.9.0 van de Citrix Receiver voor de iPhone (codenaam Braeburn) uitgebracht. Al sinds juni 2008 is Citrix bezig met deze applicatie, waarmee je op afstand toegang krijgt tot je bedrijfsapplicaties en documenten. Het wordt veel gebruikt in kleine en middelgrote bedrijven. René stuurde de tip en Computable schreef er eerder dit jaar al een begrijpelijk artikel over waaruit je kunt afleiden dat je ook toegang krijgt tot Windows-applicaties.

mBox Mail is een e-mailapplicatie die speciaal is ontwikkeld voor Windows Live/Hotmail-gebruikers. Gilbert ontdekte dat er een nieuwe versie van de applicatie uit is, met onder andere support voor meerdere mailboxen. mBox Mail is in de App Store verkrijgbaar voor €3,99 (en dat is 50% korting ten opzichte van de normale prijs).

MyShoeJan ontdekte bij het opstarten van Joost dat je een melding krijgt dat de applicatie alleen video’s via Wi-Fi kan afspelen. Maar als je gewoon doorklikt blijkt je de video’s ook gewoon via 3G te kunnen bekijken. Het lijkt erop dat Apple wat soepeler wordt met het blokkeren van 3G-gebruik; Mobinews mocht ook opeens gebruikmaken van de 3G-verbinding. Joost is gratis in de App Store verkrijgbaar.

ViaMichelin stuurde van de week een persbericht dat de Michelingids nu voor de iPhone beschikbaar is. Gek genoeg is het met persberichten zo, dat ze vaak dagen of zelfs weken later worden rondgestuurd (kijk maar op een website als PRMac.com). Dat bleek ook bij de Michelingids het geval: die blijkt al sinds begin maart in de App Store aanwezig. De gids voor Europa kost €14,99 en de tipgevers zijn Eric en Wouter.

My Shoe is een applicatie die eerst niet in de App Store werd toegestaan, maar nu uiteindelijk toch verkrijgbaar is, ontdekte tipgever Paul. De applicatie kost €0,79. Met de applicatie kun je schoenen naar mensen gooien, bijvoorbeeld naar de meegeleverde cartoons of naar een foto van je ex.

Dutch RunDutch Run: een Nederlandse applicatie waar we (schande!) geen aandacht aan hebben besteed. Dutch Run is een game die vorig jaar de Netherlands-Japan GameJam 2008 won. Deze mobiele game, die speciaal voor de iPhone is ontwikkeld, werd vorige week officieel gelanceerd tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Het spel is inmiddels gratis te downloaden en is bedoeld om Holland te promoten op de Japanse markt. Bij Dutch Run gaat het erom zoveel mogelijk koeien te redden, door te zorgen dat ze niet in de sloot vallen.

Hayphone heeft in de Telegraaf gelezen dat KPN de tarieven stilletjes heeft verhoogd. Ze zijn daartoe gedwongen omdat de gemiddelde opbrengst per klant is teruggelopen. Het bericht stond op alle grote nieuwssites, dus is het vast niemand ontgaan. Uit het bericht van de Telegraaf wordt niet duidelijk of de prijzen ook voor bestaande klanten zijn verhoogd. Mocht dat het geval zijn, dan kun je je KPN-abonnement tussentijds opzeggen.

VocoderiTrendy is begonnen met de verkoop van More.-accessoires. More is een merk iPhone-hoesjes waarvan je op iPhoneclub wel eens banners ziet langskomen. Eigenaar Ralf van de webwinkel is ermee begonnen omdat er voor dit merk nog geen betrouwbare webshops aanwezig waren en niet iedereen het prettig vindt om spullen in de VS te bestellen.

Vocoder is een synthesizer voor de iPhone, die Cyberfish in de App Store ontdekte. Je kunt je creaties opnemen in 16-bit mono (maximaal 1,5 minuut) en je kunt ook opnemen terwijl je naar je vorige opname luistert. Via Wi-Fi kun je je opnames uit Vocoder (€6,99) met de computer uitwisselen.

En tenslotte: RjDj Shake & Album zijn nu gratis verkrijgbaar in de App Store, ontdekte Gregor. Normaal kostten de applicaties €2,39. Via de microfoon kun je de muziek beïnvloeden die je hoort, waardoor omgevingsgeluiden onderdeel worden van de muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2009, 18:21
Categorie iDevices
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.