De 5 favoriete iPhone-tweaks van 2011 van redacteur Paul Pols

In onze serie favoriete iPhone-apps van medewerkers van iPhoneclub noemt Paul Pols de beste jailbreaktweaks van het afgelopen jaar. XMBC, FakeClockUp, IntelliscreenX, WiFi Booster en ManualCorrect zijn Paul's favorieten van 2011.

best-of-2011De laatste dagen van 2011 kijken we op iPhoneclub terug naar de beste en meest favoriete apps van het afgelopen jaar. Jailbreak-auteur Paul Pols vindt zijn favorieten vooral in Cydia:

Gevraagd wat mijn 5 favoriete apps of tweaks uit 2011 zijn blijkt maar weer eens dat ik veel meer tijd doorbreng in Cydia dan in de App Store. Wordfeud vond ik even leuk, SynoDS is een persoonlijke favoriet maar is alleen voor Synology-gebruikers interessant en de rest van mijn favoriete App Store-applicaties draag ik al sinds de iPhone 3G met me mee. Mijn selectie bestaat dit jaar dan ook alleen maar uit tweaks die in Cydia te vinden zijn.

FakeClockUp

FakeClockUpFakeClockUp is een relatief simpele tweak die ik altijd als één van de eerste tweaks installeer als ik weer eens een update uit heb gevoerd of een iPhone, iPod touch of iPad van een bekende jailbreak. Als de tweak actief is zullen de animaties in iOS sneller worden getoond, waardoor het voelt alsof je iPhone een stuk sneller is. Helaas betekent dat wel dat ik tot nu toe weinig heb verschil heb gemerkt in snelheid na de upgrade van mijn iPhone 4 mét FakeClockUp naar een iPhone 4S zónder FakeClockUp.

FakeClockUp is gratis beschikbaar via de standaard niet aanwezige repository Moyashi: http://hitoriblog.com/apt/

IntelliScreenX

IntelliScreenXDoor de jaren heen heb ik IntelliScreen, Lock Calendar, Element en LockInfo op het lockscreen van mijn iPhone gehad. Dit jaar kon ik IntelliScreenX al tijdens de exclusieve beta van de tweak aan dit lijstje toevoegen. De tweak toont informatie uit allerlei verschillende bronnen overzichtelijk op het lockscreen en bevat daarnaast een aantal knoppen die functionaliteit a la SBSettings bieden. Of ik in 2012 LockInfo of IntelliScreenX op mijn lockscreen ga gebruiken blijft nog even de vraag, maar IntelliScreenX is met recht een favoriet uit 2011.

IntelliScreenX is voor $9,99 beschikbaar via de repository van ModMyi. Je kunt IntelliScreen eerst drie dagen gratis proberen.

ManualCorrect

ManualCorrectNog zo’n relatief simpele tweak waar ik maar met moeite zonder kan is ManualCorrect. De tweak voorkomt dat de standaard aanwezige autocorrectie-functionaliteit ongevraagd je woorden ‘verbetert’, terwijl je wel de mogelijkheid houdt om zo nodig handmatig een woord te verbeteren op basis van de suggesties die iOS je biedt.

ManualCorrect is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

WiFi Booster

WiFi BoosterDe neiging van Apple om gebruikers tegen zichzelf te beschermen sluit niet zo goed aan bij het type gebruiker waar ik mezelf toe reken. Zo ook met de Wi-Fi ontvangt van de iPhone: als er een Wi-Fi netwerk opgepikt kan worden dan wil ik die zien, hoe slecht dat signaal ook mag zijn. Wi-Fi Booster biedt hier de uitkomst door alle netwerken te tonen die worden herkend, zodat ik zelf uit kan maken of het signaal van een bepaald netwerk sterk genoeg is er verbinding mee te maken. Daarnaast zorgt WiFi Booster ervoor dat de BSSID (het MAC-adres van de access point) en de RSSI (signaalsterkte) voor alle gevonden netwerken worden weergegeven en voegt het de “pull to refresh“-functionaliteit toe aan het onderdeel Wi-Fi van het menu Instellingen.

WiFi Booster is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

XBMC

XBMCEen Apple fanboy zou ik mezelf niet noemen, maar ik sta de laatste jaren vaak vooraan in de rij als het bedrijf een nieuw product lanceerde. Toen bleek dat de 2e generatie Apple TV kwetsbaar was voor een bootrom-exploit en dus te jailbreaken zou zijn stond deze niet veel later onder mijn TV. De eerste apps waren wat betreft functionaliteit beperkt, maar toen XBMC uit kwam was mijn Apple TV in één klap compleet. Deze mediaspeler ondersteunt de meeste populaire formaten waaronder Matroska (MKV) en H.264. Met XBMC stream ik media van mijn NAS naar mijn TV, maar ook het streamen naar de iPad of iPhone behoort tot de mogelijkheden.

XBMC is gratis beschikbaar via de standaard niet aanwezige repository http://mirrors.xbmc.org/apt/ios/

Meer artikelen uit deze serie vind je hier: De 5 favoriete iPhone-apps van 2011 van…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 13:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, intelliscreen, jailbreak, klok, top 50

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.