Apple in hoger beroep tegen 900.000 euro boete in garantiezaak Italië

Apple gaat in hoger beroep over de zaak rondom garantiebeleid in Italië. Volgens de instanties had Apple klanten onjuist geïnformeerd en ze geprobeerd extra AppleCare-garantie aan te smeren, terwijl er gewoon 2 jaar garantie volgens de Italiaanse wetgeving geldt.

apple-logo-regenApple gaat de boete die ze in Italië kregen aanvechten. De Italiaanse mededingingautoriteit had de boete aan Apple opgelegd, omdat ze garantieregelingen onjuist hadden voorgespiegeld aan consumenten. Apple heeft nu gereageerd op de beslissing en in een reactie aan The Register laten weten, dat ze in hoger beroep gaan.


Het bedrijf is van mening dat ze zich hebben gehouden aan de Italiaanse wetgeving. De zaak draaide om het feit, dat Apple maar één jaar garantie geeft op elektronicaproducten, terwijl volgens Italiaanse wetgeving twee jaar moet worden geboden. Ook was Apple iets te happig om mensen AppleCare aan te raden, zonder ze erop te wijzen dat er een ruimere garantieregeling geldt. Dat is althans het standpunt van de Italiaanse instanties. Apple Sales International, Apple Italia en Apple Retail Italia zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het misleiden van consumenten over hun rechten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 december 2011 om 15:38
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.