Orang-oetans gebruiken iPads in de dierentuin

De orang-oetans in de dierentuin van Milwaukee kunnen gebruikmaken van een iPad voor spelletjes, tekenen en video's kijken.

orang-oetanWe hebben wel vaker dieren in de weer gezien met een iPad. In de dierentuin van Milwaukee hebben nu de orang-oetans de iPad ontdekt. Dierenbeschermer Richard Zimmerman hoopt dat het experiment met iPads en orang-oetans de bewustheid vergroot en dat het extra geld oplevert om de dieren tegen uitsterven te bedreigen. Zimmerman werkt voor liefdadigheidsorganisatie Orangutan Outreach. Toen Steve Jobs de iPad aankondigde kreeg hij meteen het plan om de tablets aan de apen te geven.

Afgelopen mei was het zover: de apen spelen elke week een paar keer met de iPads. Het plan is om meer dieren met iPads te laten werken, zodat ze kunnen tekenen, video’s kijken en spelletjes doen. Het is nog niet zover dat de orang-oetans hun eigen iPad hebben: ze mogen alleen met hun vingers door het hek ermee spelen, terwijl een dierenoppasser het apparaat vasthoudt. De kans dat de apen de tablet stukgooien is te groot. Zimmerman verwacht dat de orang-oetans de iPad in 15 seconden kapotmaken. Daarom is de dierentuin nu op zoek naar een robuuste uitvoering van de iPad, die het wilde gedrag van de dieren kan weerstaan. Bevestiging aan de muur en projectie van beelden op een groter scherm, wordt ook overwogen. Bezoekers kunnen dan meteen meekijken.

orang-oetan-ipadToch lijkt het lastig voor een organisatie die zich met uitstervende diersoorten bezighoudt, om duidelijk te maken wat nu precies het nut van de iPads is. Zimmerman spreekt over “verrijking” van het leven van de dieren. Zijn volgende stap is het regelen van Wi-Fi-toegang, zodat de orang-oetans kunnen kijken naar soortgenoten in andere dierentuinen.

In het filmpje dat door de organisatie is gemaakt, ziet het er voorlopig nogal onbeholpen uit. De afbeelding hiernaast, van een orang-oetan die een iPad vasthoudt, is dan ook niet helemaal zoals het er in de dierenhokken aan toegaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 12:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dieren, dierentuin, geohot, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.