Cupertino publiceert afbeeldingen van Apple’s ruimteschip-kantoor

De stad Cupertino heeft meer details vrijgegeven over de nieuwe Apple Campus II die in Cupertino moet verrijzen. Het kantoorgebouw heeft ruimte voor 13.000 medewerkers en heeft een halfondergrondse parkeergarage.

apple-campus-spaceship
De stad Cupertino heeft meer details vrijgegeven over het megakantoorgebouw dat Apple in deze stad wil bouwen. Het 260.000 vierkante meter grote gebouw zal 13.000 medewerkers kunnen herbergen, die nu nog verspreid over de stad werkzaam zijn in gehuurde kantoorgebouwen. Het gebouw krijgt vier verdiepingen en draagt de naam ‘Apple Campus 2’.

Er komt een auditorium in met ruimte voor duizend mensen. Ook zal flink deel van het vloeroppervlak (ongeveer eentiende) worden ingenomen door de afdeling Research. Het gebouw krijgt een eigen energievoorziening en wordt zodanig ontworpen dat het alle verwachtingen qua duurzaamheid overtreft. Afgelopen juni kondigde Apple de plannen aan.

Meer info is te vinden in de volgende PDF-documenten:

De stad Cupertino is nog bezig met het beoordelen van de plannen van Apple, met als eerste stap het beoordelen van de impact voor het milieu vanwege verkeer, geluidsoverlast, luchtkwaliteit en dergelijke. Het publiek heeft daarbij de mogelijkheid om commentaar te geven. Daarna wordt de ontwikkeling van de bouwplannen bekeken, waarna er publieke zittingen zijn waar de inwoners ook hun zegje mogen doen. Apple is vrij zeker van de zaak, want de burgemeester van Cupertino zei eerder in een publieke zitting dat het: “onmogelijkheid is dat we de deal niet gaan goedkeuren”. Nogal logisch, want dankzij Apple staat Cupertino op de kaart. De stad hoeft weinig moeite te doen om een constante stroom tech-toeristen te trekken.

apple-campus-wandelpad

apple campus cupertino

Vlakbij het gebouw komt een halfondergrondse parkeergarage:

apple campus parkeergarage

apple-campus-zijaanzicht

apple-campus-bovenaanzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2011, 12:15
Categorie Apple
Onderwerpen apple, bouwen, cupertino, kantoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.