craig-federighi-presentatie

Federighi: ‘De FBI wil terug naar de verouderde beveiliging van iOS 7’

Craig Federighi, Apple's hoofd softwareontwikkeling, heeft zijn kijk op de privacyzaak met de FBI gegeven in een uitgebreid opiniestuk. Volgens hem wil de FBI terug naar 2013, en dat kan simpelweg niet.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

craig-federighi-presentatie

Craig Federighi, Apple’s hoofd softwareontwikkeling voor iOS en OS X heeft zijn kijk op de FBI-zaak uitgeschreven. In een opiniestuk in de Washington Post legt de charismatische Apple-topman uit dat de strijd tegen de ‘bad guys’ nooit stopt, en Apple een flinke stap terug zou doen als ze aan de eisen van de FBI voldoen.

Federighi reageert in het opiniestuk specifiek op het verzoek van de Amerikaanse rechter Cyrus Vance. Hij stelde voor dat Apple terug zou gaan naar iOS 7, het besturingssysteem uit 2013 waarbij er nog niet zo’n sterke beveiliging aanwezig was als nu. Hierdoor kan de overheid als het nodig is gegevens van een iPhone halen.

https://www.iculture.nl/uitleg/craig-federighi/

‘De FBI wil een stap terug doen’

“Ik ben teleurgesteld in dit verzoek om terug te keren naar een tijd met minder veilige technologie”, aldus Federighi. iOS 7 was destijds veilig genoeg, maar is inmiddels al meerdere malen gekraakt. Hoewel de FBI de beveiliging van dit besturingssysteem goed genoeg lijkt te vinden, is het volgens Federighi simpelweg onlogisch.

Het is belangrijk om altijd een stap voor te blijven op de bad guys. Toekomstige software zal zich dus juist op nog betere encryptie moeten richten. Ik ben een software-ontwikkelaar geworden omdat ik geloof in de kracht van technologie om onze levens te verrijken, maar als code met slechte bedoelingen wordt gemaakt, kan het miljoenen mensen treffen.

‘Vooruitgang terugdraaien is voor iedereen gevaarlijk’

Apple moet volgens Federighi dan ook continu alles op alles zetten om de gegevens van gebruikers te beschermen. “Ons tempo verlagen of onze vooruitgang terugdraaien is voor iedereen gevaarlijk”, zo besluit hij het opiniestuk.

Apple is verwikkeld in een rechtszaak met de FBI op het gebied van privacy. De FBI wil dat Apple helpt met het kraken van een iPhone van een terrorist, maar Apple weigert dit omdat het een gevaarlijk precedent zou scheppen. Je leest alles over de FBI-zaak in ons uitgebreide dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2017, 14:47
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen craig federighi, fbi, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.