Coolest Cooler koelbox op Kickstarter

Groot succes op Kickstarter: de Coolest koelbox

De Coolest koelbox is daadwerkelijk de koelste in z'n soort: het is een gigantisch succes op Kickstarter, maar de prijs is wat minder koel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

coolest-koelboxDe koelbox is dé standaarduitrusting voor de prijsbewuste Nederlander. Op de boot of in het park nemen we liever hapjes en drankjes van de Lidl mee, dan €3,50 af te rekenen voor een overpriced biertje op een terras. Het nadeel van die koelboxen is dat ze groot zijn en maar twee functies hebben: drankjes koud houden en erop zitten. De Coolest pakt dat slimmer aan en de bedenkers blijken daarmee een Kickstarter-hit in handen te hebben. Al bijna 3 miljoen dollar is ingezameld voor deze nieuwe generatie koelbox. Misschien wordt het de succesvolste Kickstarter-campagne ooit. Maar voor Nederlanders die ook zo’n hippe koelbox willen hebben, is er een obstakel.

Update 25 juli: De Coolest zou wel eens het grootste succes op Kickstarter kunnen worden. Volgens de website KickTraq is 21 miljoen dollar haalbaar als de Coolest in hetzelfde tempo investeerders blijft trekken.

Het project blijkt namelijk bijzonder onvriendelijk voor mensen die buiten de VS wonen. Amerikanen kunnen de Coolest koelbox voor $165 aanschaffen, omgerekend iets meer dan 120 euro. Voor buitenlanders geldt een prijs van $185 (zo’n 135 euro) en dan komt er ook nog $100 extra bij aan verzendkosten. Die verzendkosten kunnen trouwens nog duurder uitpakken, dus het kan zijn dat je nog moet bijbetalen. En dan is er ook nog grote kans dat je voor de douanekosten moet opdraaien. Kortom: alleen interessant als je een fanatieke koelboxgebruiker bent en denkt dat je bijna 300 euro makkelijk kunt terugverdienen door zelf met etenswaren en drank op stap te gaan. Volgens onderstaand filmpje valt de prijs trouwens enorm mee.

Maar waarom staat dit artikel op iCulture? Omdat je met de Coolest veel meer kan dan alleen drankjes koel houden. Dit apparaat heeft alles wat je als iPhone-gebruiker nodig hebt: hij houdt je bier koel, maar bevat ook een usb-lader om je iPhone te kunnen opladen, spatwaterbestendige Bluetooth-speakers om naar je muziek te luisteren en een blender om in Steve Jobs-stijl ook wat gezonde smoothies te maken. Een flesopener zit er ook in, plus een ledlampje voor als het ‘s avonds laat wordt. Eigenlijk heeft deze koelbox alles wat andere koelboxen níet hebben: een aparte bak voor handdoeken en picknickkleden en dikke banden om makkelijker door het zand te kunnen trekken. Ook handig: borden en bestek zitten vastgeklikt in de deksel.

Meer info: Coolest op Kickstarter

coolest-koelbox-2

coolest-koelbox-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 13:42
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.