Contacten koppelen en auto-integratie in iPhone OS 4

Twee nieuwe ontdekkingen in de eerste bètaversie van iPhone OS 4. Zo blijkt het in een nieuwe versie van de Contacten-applicatie mogelijk om verschillende contacten met elkaar te koppelen, bijvoorbeeld omdat ze tot dezelfde familie behoren of omdat je twee keer dezelfde contactpersoon in je Exchange- en MobileMe-account hebt staan. Ook nieuw is een verborgen iPod-applicatie, die zou wijzen op op integratie met de auto en mogelijk zelfs een iPhone-carkit van Apple-makelij.

iPhone OS 4.0Twee nieuwe ontdekkingen in de eerste bètaversie van iPhone OS 4. Zo blijkt het in een nieuwe versie van de Contacten-applicatie mogelijk om verschillende contacten met elkaar te koppelen, bijvoorbeeld omdat ze tot dezelfde familie behoren of omdat je twee keer dezelfde contactpersoon in je Exchange- en MobileMe-account hebt staan. Ook nieuw is een verborgen iPod-applicatie, die zou wijzen op integratie met de auto en mogelijk zelfs een iPhone-carkit van Apple-makelij.

Contacten koppelen
In iPhone OS 4 is in de detailweergave van contactpersonen een nieuwe optie (Link New Contacts) toegevoegd waarmee meerdere contactpersonen samengevoegd kunnen worden tot één contactpersoon. Wanneer je John Smith probeert te koppelen aan John Doe (zie afbeelding), worden de gegevens van John Doe bij John Smith weergegeven. Tevens wordt weergegeven hoeveel contacten en welke gegevens met elkaar gekoppeld zijn. Desgewenst kunnen nog meer contacten worden toegevoegd.

Contacten koppelen in iPhone OS 4 Contacten koppelen in iPhone OS 4
iPhone OS 4 laat je contacten met elkaar koppelen.

Aanwijzingen voor auto-integratie
The Unofficial Apple Weblog heeft de hand weten te leggen op een video waarin een nieuwe applicatie van iPhone OS 4 wordt getoond. De applicatie transformeert het scherm van een iPod of iPhone in een soort afstandsbediening waarmee door het bekende iPod-menu (afspeellijsten, artiesten, albums etc.) gebladerd kan worden en muziek afgespeeld kan worden. Volgens een tipgever van de website heeft Apple als doel om deze applicatie in auto’s te gebruiken die het iPod Accessory Protocol (IAP) gebruiken.

De applicatie zou gebruikt kunnen worden met een door Apple gefabriceerde carkit, waarbij de gebruiker zijn iPhone of iPod met de dockconnector verbindt en daarmee volledige toegang krijgt tot de muziekbibliotheek. Andere aanwijzingen in de applicatie wijzen op handsfree-integratie, waarbij binnenkomende gesprekken door het systeem afgehandeld worden zonder dat men de telefoon hoeft op te pakken.

Via: AppleInsider en TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2010, 10:29
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen carkit, contacten, iphone os 4, ipod, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.