Mediafacts organiseert: ‘Uitgeven op de iPad’

In Amsterdam vindt vanmiddag het iPad Event 'Uitgeven op de iPad' plaats. Uitgevers en creatieven komen daar te weten wat uitgeven op de iPad betekent.

ipad nytVanmiddag wordt in Pakhuis de Zwijger het evenement ‘Uitgeven op de iPad’ georganiseerd en wij zullen daarvan verslag doen. Het evenement wordt georganiseerd door Mediafacts Academy en is bedoeld voor beslissers in de uitgeverij. Er staan presentaties van Thomas Engel (The Saints), Menno Biesiot (Sanoma Digital), Gert-Jan Oelderik (NRC Media), Rachel Ericson-Carmiggelt (AM Media) en Mike Ackermans (o.a. voormalig Financieel Dagblad, Volkskrant, RTL Nieuws, FEM Business) op het programma. Zelf mag ik namens iPad Planet een (gelukkig bescheiden) rol spelen in een inleidende vragenronde. Het is namelijk veel leuker om te horen wat de uitgevers en ontwikkelaars van plan zijn en daarvan verslag te doen.

Het evenement is bedoeld voor uitgevers die zich op de mogelijkheden van de iPad als uitgeefmedium willen oriënteren. Het zal dus vooral gaan over kranten, tijdschriften en boeken met daarbij de onvermijdelijke vraag: zal het publiek bereid zijn om voor online content te betalen? Wat zijn de technische features van de iPad waarmee je als uitgever op in kunt spelen? Ook zal er een eerste versie te zien zijn van de iPad-applicatie van NRC.

Henne Pauli (voormalig uitgever van de Adformatiegroep en Adfo TV, nu werkzaam voor Net. Publishing & Brands) zal de presentaties als moderator aan elkaar praten. Het programma is hier te downloaden: iPad Event (doc). Meer informatie vind je op deze pagina: Seminar Uitgeven op de iPad.

Later vanmiddag is er ook nog een ander iPad Event, van RapidSugar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2010, 13:22
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.