Consumenten blijven iPhone 4 kopen, ook zonder nieuwe versie

Apple blijft scoren met haar iPhone in de Verenigde Staten en wint marktaandeel met haar toestel en haar mobiele iOS-besturingssysteem. Dat wijzen cijfers can ComScore uit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iPhone 4 installerenEr mag dan geen nieuwe iPhone zijn verschenen in juni dit jaar; dat weerhoudt kopers er niet van toch een nieuwe iPhone bij hun abonnement te kopen. Dat blijkt uit een meting van de Amerikaanse marktonderzoeksinstantie ComScore onder 30.000 mobiele abonnees. Android is het grootste platform met 40,1 marktaandeel en Samsung de grootste fabrikant met 25,3 procent, maar Apple boekt zeges in de verkoop van toestellen en het marktaandeel van iOS.

In het afgelopen kwartaal dat eindigde in juni, gebruikten 234 miljoen Amerikanen van dertien jaar en ouder mobiele telefoons. De cijfers uit het onderzoek zijn de vergelijkingen met het kwartaal daarvoor, dat eindigde in maart.

In maart 2011 beheerste Apple 7,9 procent van de Amerikaanse telefoonverkopen. In juni is dat maar liefst 8,9 procent, de grootste stijging van de telefoonfabrikanten de afgelopen periode. Marktleider Samsung, goed voor 25,3 procent van de markt, pakte er 0,8 punt marktaandeel bij. Het eens zo grote Nokia komt merkwaardig genoeg niet in de lijst van ComScore voor.

ComScore cijfers mobiele telefoons

Nokia is wel terug te zien in de statistieken van de populairste gebruikte mobiele besturingssystemen. Daar is haar Symbian-systeem hekkensluiter en heeft ze nog maar 2 procent van de smartphone-markt in handen. Apple beteugelt er een tweede plaats over de rug van BlackBerry-fabrikant RIM. Het klimt van 25,5 procent markt in maart naar 26,6 procent markt in juni. Ondertussen staat Android op meer dan veertig procent van de onlangs verkochte smartphones, een stijging van maar liefst 5,4 punt ten opzichte van maart.

ComScore cijfers OS-aandelen

Het is opvallend om te zien dat het marktaandeel van Apple en haar besturingssysteem blijft toenemen ondanks het uitblijven van een nieuwe iPhone. Immers hebben fabrikanten als Samsung en BlackBerry veel recentere toestellen in hun line-up.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 16:32
Categorie Apple
Onderwerpen android, apple, cijfers, markt, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.