Amerikanen liever zonder schoenen dan zonder iPhone

Een kleine minderheid van de Amerikanen stelt het liever een week zonder schoenen dan zonder een iPhone. En hetzelfde geldt voor een tandenborstel, aldus een onderzoek van Telenav.

Amerikanen met een iPhoneEen onderzoek omdat het kan: veertig procent van de iPhone-eigenaren ‘overleeft’ liever een week zonder tandenborstel dan dat ze een week lang afstand doen van hun iPhone. Bij andere telefoons bedraagt dat percentage slechts 21 procent. Uit hetzelfde onderzoek van Telenav, blijkt dat 34 procent van de iPhone-eigenaren de telefoon zelfs gebruikt aan tafel tijdens het avondeten. Maar liefst 43 procent verliest zelfs liever een week zijn schoenen dan de iPhone.

70 procent kan het ook wel een week zonder alcohol stellen als ze de iPhone maar mogen behouden. 63 Procent tenslotte geeft ook liever een week chocola op dan de iPhone.

Het onderzoek is met 514 Amerikaanse ondervraagden niet erg representatief. Ook het opleidingsniveau en de leeftijd van de ondervraagde mensen zijn niet verwerkt. Maar dat weerhoudt Telenav er niet van om er alsnog wat gekke onderzoeksresultaten over los te laten.

Volgens de enquete denkt 83 procent van de iPhone-gebruikers namelijk dat iPhone-gebruikers de beste romantische partners zijn. Eén derde van de ondervraagden kan het echter best een weekje zonder seks stellen als de iPhone maar in de buurt blijft. En 28 procent zet er zelfs zijn of haar geliefde een week voor aan de kant.

iPhone tegenover de tandenborstel

Is er ook een nuttige uitslag in dit onderzoek? Misschien. Telenav stelt dat 66 procent van de smartphone-eigenaren slaapt met de telefoon naast hen. Misschien zijn de resultaten leuk voor de volgende persiflages op Apple’s ‘If you don’t have an iPhone‘ campagne.

Via AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 13:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen Navigatie, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.