Concepten voor nieuwe functies in iOS 5: zo kan het eruit zien

Grafisch ontwerper Jan-Michael Cart heeft een aantal nieuwe concepten voor het aankomende iOS voor de iPhone ontworpen. Onder andere een voor berichten, spraakherkenning en widgets op het menuscherm.

Push notifications op iOS 5 voor de iPhone volgens CartGrafisch ontwerper Jan-Michael Cart heeft een handvol concepten ontworpen voor nieuwe functies in een aankomende versie van iPhone’s besturingssysteem iOS. Cart ziet iOS 5 voor zich als een systeem met veel nieuwe functionaliteiten. Zo presenteert hij een nieuwe stembedieningsfunctie en laat hij widgets zien die in het applicatiemenu gezet kunnen worden. Bij laatstgenoemde heeft Cart zich duidelijk laten inspireren door andere telefoonsystemen.

Met name in Samsung’s TouchWiz-interface en Google’s Android-platform zijn widgets al tijden aan de orde van de dag. Cart vindt dat het tijd is dat ook de iPhone zo’n functie krijgt. In zijn presentatievideo laat hij zien hoe een widget met Game Center-statistieken eruit zou kunnen zien.

In een andere video toont Cart zijn visie op een nieuw berichtensysteem op de iPhone. Die wijkt behoorlijk af van de visie van ontwerper Andreas Hellqvist. De statusbar bovenin het beeld kan nu omlaag getrokken worden om de laatste berichten binnen elke applicatie te laten zien. Dat gaat middels een vloeiende animatie. Frivoler is nog dat het gehele pictogram van een app op het menuscherm een effect krijgt, als er een bericht binnenkomt. Dat laatste lijkt ons erg onrealistisch.

Het meest realistische concept is misschien wel de spraakherkenning en -besturing. Die wordt vanaf iOS 5 keurig als API verwerkt in alle apps die er gebruik van willen maken, stelt Cart.

Wat vind jij, zitten hier bruikbare concepten tussen die Apple moet toepassen in een volgende versie van het iOS-besturingssysteem?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 14:30
Categorie iOS
Onderwerpen concept, firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.