Concept: iPhone-ontgrendelscherm toont app-informatie op kaarten

Een concept op The Verge toont hoe het iPhone-ontgrendelscherm app-informatie op kaarten kan tonen.

Cards ontgrendelscherm conceptHet ontgrendelscherm van iOS is vergeleken met alle smartphone-besturingssystemen vrij rustig. Je kunt de tijd bekijken, notificaties lezen en zien hoe je batterij en mobiele verbinding er bij staan, maar daar blijft het ongeveer ook bij. Apple voegde in iOS 5 een cameraknop toe, maar daarnaast is er de laatste tijd weinig veranderd. The Verge-bezoeker brentcas is ontevreden en besloot een beter alternatief te bedenken. In een aantal conceptafbeeldingen laat hij zien hoe je meer informatie op het scherm kunt laten zien.

In het concept is te zien hoe de klok bovenin het ontgrendelscherm zich op een losse kaart bevindt. Deze kaart kun je heen en weer vegen om alternatieve informatie te tonen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het weer zien, of andere informatie bekijken via apps die gebruikmaken van het nieuwe systeem. Heb je een kaart geactiveerd, dan kun je twee keer op de homeknop drukken om de informatie met behulp van extra knoppen te besturen. Doe je dit bij de standaard Klok-kaart, dan krijg je zoals gebruikelijk de muziekknoppen te zien.

Cards 2 ontgrendelscherm concept

Brentcas wil ook graag de cameraschuiver op het ontgrendelscherm aanpassen. Door in te stellen welke app je vaak gebruikt, zou je met de knop makkelijk andere dingen kunnen doen. Zo zou je direct een foto voor Instagram kunnen maken, of een status-update op Facebook kunnen plaatsen. Dit systeem zou inhaken op Brentcas’ kaarten: heb je een kaart voor Skype geactiveerd, dan kun je met de knop snel Skype opstarten.

Grabber ontgrendelscherm concept

In het concept wordt ook beschreven hoe notificaties kunnen veranderen. iPhone-bezitters zouden een kleine notificatie op het ontgrendelscherm ontvangen bij kleine gebeurtenissen, terwijl berichten die je wijzen op gemiste telefoongesprekken prominenter in beeld staan.

Brentcas werkt niet voor Apple, maar is een fanatieke ontwerper die zijn idee graag wilde delen. Of Apple er iets mee zal doen is niet duidelijk. Met Jonathan Ive aan het hoofd van Apple’s iOS-ontwerp, wordt er wellicht gekeken naar een vernieuwde interface

Meer info: Rethinking the Lockscreen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 16:49
Categorie iOS
Onderwerp lockscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.