Citymapper-app-review

Citymapper komt forenzen tegemoet met SmartCommute

Reis-app Citymapper gaat het makkelijker maken voor forenzen om van hun werk naar huis te komen, en vice versa. Met Smartcommute zie je in een oogopslag hoe laat je moet vertrekken.

Citymapper-app-review

Jas aan, deur dicht, fietsen, trein in, trein uit en vervolgens met de bus naar je werk. Je dagelijkse reis van en naar je werk kun je dromen, maar zodra er vertraging is of je op een ander tijdstip vertrekt verandert alles. Gelukkig maar dat reisapp Citymapper met het gloednieuwe SmartCommute de forens uit de brand helpt.

Zoals Citymapper (link) het in de updatebeschrijving van versie 5.14 zelf ook al zegt, brengt de gemiddelde reiziger heel wat uren door met zijn rit van en naar het werk. Hoog tijd dus om dit dagelijkse ritje gemakkelijker te maken met SmartCommute, een nieuwe functie die een prominente plek op het dashboard van Citymapper krijgt.

Citymapper weet wanneer je reist

Om Smartcommute (of Huiswaarts in het Nederlands) te gebruiken, moet je alleen je huis- en werkadres even invullen. Waarschijnlijk had je dit al gedaan, want Citymapper heeft al langer een knop om direct de snelste route naar je huis of werk uit te tekenen. Met deze gegevens laat Citymapper voortaan een overzicht van drie verschillende routes zien die jou zo snel mogelijk op de plaats van bestemming brengen.

Huiswaars Smartcommute Citymapper Smartcommute

Omdat Citymapper aan de hand van je locatie en het tijdstip weet wanneer jij dagelijks vertrekt, verschijnt Smartcommute alleen in beeld als dit voor jou relevant is. Dit overzicht laat de aankomsttijd duidelijk zien, en houdt uiteraard rekening met vertragingen of spoorwijzingen. Deze worden met een geel blokje aangegeven zodat je direct in het oog springen. Als extra bonus zie je in het nieuwe overzicht ook wat voor weer het op je werk of thuis is.

Mocht je toch liever via een andere route reizen dan Citymapper aanbeveelt, dan kun je deze handmatig toevoegen door op de bewerk-knop te drukken. Bovendien benadrukt Citymapper dat dit slechts het begin is van Smartcommute, en er in de toekomst meer functies toegevoegd zullen worden om de dienst verder uit te breiden.

Citymapper op drie in iCulture Awards

Citymapper is een relatief nieuwe reis-app die (jammer genoeg) voorlopig alleen in de Randstad en België beschikbaar is. Toch eindigde Citymapper op de derde plaats in de categorie Reis en Vervoer van onze iCulture Awards. We prezen de app destijds om de handige notificaties, de mogelijkheid om via de app met vrienden ergens af te spreken en de nuttige Apple Watch-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2016, 18:45
Categorie Apps
Onderwerpen openbaar vervoer, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.