iPhone 4S binnen 10 minuten uitverkocht in Hong Kong

De iPhone 4S was afgelopen vrijdag binnen 10 minuten uitverkocht in Hong Kong. Apple heeft grote kansen in China, een markt van meer dan een miljard mensen.

iphone-4s-hong-kongAfgelopen vrijdag kwam de iPhone 4S beschikbaar in Hong Kong. Het toestel bleek een doorslaand succes: al binnen een paar minuten was de iPhone 4S bijna overal uitverkocht. Komende vrijdag zullen de toestellen worden uitgeleverd aan klanten. De iPhone zal dan in 14 andere landen in de verkoop gaan. Pas in december kan de rest van China het toestel kopen. Analisten reageerden meteen enthousiast en zien grote kansen voor de iPhone in de regio. Eerder waren er bezorgde geluiden, omdat Siri geen Mandarijn of Kantonees ondersteunt, terwijl de spraakherkenning nou juist de belangrijkste nieuwe functie op de iPhone 4S is.

China is goed voor een markt van meer dan een miljard mensen. Tijdens de presentatie van de financiële cijfers in september, liet Apple weten dat China goed is voor 4,5 miljard omzet, 16 procent van de totale omzet van Apple. China groeit snel: in 2009 was China nog maar goed voor 2 procent van Apple’s omzet. Wat Siri betreft is er voorlopig nog hoop voor de Chinezen. Apple heeft beloofd dat in 2012 ondersteuning komt voor Chinees, Japans, Koreaans, Italiaans en Spaans. Nederlands staat helaas nog niet in het lijstje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 16:56
Categorieën Apple, Providers
Onderwerpen hong kong, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.