China krijgt eigen Apple-evenement op 11 september

China Mobile gaat op 11 september waarschijnlijk de iPhone introduceren in China. Een apart Apple-evenement op 11 september wijst daarop.

apple-china-inviteHoewel de iPhone in China wordt gemaakt, kan het toestel in China niet worden gebruikt op ‘s werelds grootste mobiele netwerk: dat van China Mobile. Dat komt omdat China Mobile een eigen versie van 3G gebruikt (TD-SCDMA 3G), waardoor Apple aangepaste versies van de iPhone zal moeten ontwikkelen. Halverwege augustus gingen al geluiden dat er schot zat in de onderhandelingen tussen Apple en de Chinese telecomaanbieder. En nu lijkt dat de deal rond is: China krijgt een eigen Apple-evenement op 11 september om 10:00 uur lokale tijd, een dag na Apple’s normale media-event. Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd naar Chinese media met dezelfde afbeelding die we al eerder hebben gezien.

Het is de eerste keer dat Apple een dergelijk persevenement in China organiseert en het wijst erop dat China Mobile de iPhone gaat verkopen. Dat is een grote overwinning voor Apple, die daarmee toegang krijgt tot een nieuwe doelgroep van 700 miljoen klanten. Vorige maand beweerde de bestuursvoorzitter van China Mobile nog dat het bedrijf bezig was om de commerciële en technische kwesties met Apple te bespreken, maar dat er goede voortgang was geboekt. De bekende en doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo beweerde daarna dat Apple de productie van iPhones met TDD-LTE-ondersteuning eerder dan verwacht aan het opvoeren was. Met de goedkopere iPhone 5C en de duurdere iPhone 5S zou Apple een flinke slag kunnen slaan in China. Kuo verwacht dat 25% van de iPhone 5S en 35% van de iPhone 5C in China verkocht kan worden, met aantallen die lopen van anderhalf tot tweeënhalf miljoen stuks voor het derde kwartaal van 2013. In het vierde kwartaal verwacht Kuo dat Apple nog veel meer kan verkopen, onder andere vanwege China’s Golden Holiday in oktober.

In de westerse wereld kunnen we op 10 september aanschouwen wat Apple voor ons in petto heeft. Al is de verrassing er wel een beetje vanaf: veel van de aankondigingen zijn vooraf al uitgelekt. De datum van 11 september is wat ongelukkig voor de Amerikanen (vanwege de aanslagen op 11 september), maar er was waarschijnlijk geen andere mogelijkheid vanwege het verschil in tijdzones. Op het moment dat de aankondigingen in San Francisco worden gedaan is het in China al bijna 11 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 9:31
Categorie Apple
Onderwerpen apple, china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.