Chemische industrie neemt het op voor Apple

Een chemische lobbygroep die de broom-industrie vertegenwoordigt neemt het op voor Apple. Volgens hen zijn alle gebruikte materialen in de iPhone volgens de milieuwetten toegestaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BromineEen groep die de chemische industrie vertegenwoordigt heeft aangekondigd dat ze Apple steunen in de kritiek die het bedrijf momenteel krijgt van Greenpeace. Volgens de milieuactivisten gebruikt Apple giftige stoffen in de iPhone. Het Bromine Science and Environmental Forum (BSEF) beweert dat geen enkele gebruikte stof volgens de huidige milieuwetten verboden is.

Bovendien, zegt de BSEF, zijn de ftalaten noodzakelijk omdat ze de iPhone beschermen tegen brand bij ondeugdelijke batterijen. De grootste klacht van de BSEF is echter, dat Greenpeace de resultaten overdrijft en het op sommige punten bij het verkeerde eind heeft. Het Greenpeace-rapport zegt niet welke broomhoudende vlamvertragers in de iPhone aanwezig zijn, omdat ze dat simpelweg niet weten. Daarom speculeert het rapport maar wat en roept daarmee paniek op zonder dat daarvoor een goede basis bestaat. Het Center for Environmental Health heeft besloten om Apple aan te klagen over de giftige stoffen in de headphone van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2007, 22:45
Categorie Apple
Onderwerpen apple, greenpeace

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.