Apple boekt zeer sterk vierde fiscale kwartaal 2007

Apple heeft het vierde fiscale kwartaal 2007 en het fiscale jaar 2007 zeer sterk afgesloten, met vooral sterke groeicijfers voor de Mac-divisie. De winst per aandeel en omzetcijfers waren ruim hoger dan analisten vooraf hadden verwacht.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Apple boekt zeer sterk vierde fiscale kwartaal 2007Apple heeft na het luiden van de beursbel gisteren haar resultaten van het vierde fiscale kwartaal en het volledige fiscale jaar bekendgemaakt. De resultaten zijn zo goed dat ze de verwachtingen van analisten meer dan overtroffen. Analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van $0,85ct en een omzet van $6,06 miljard dollar, maar in plaats daarvan was de winst per aandeel maar liefst $1,01 per aandeel en werd er een omzet geboekt van $6,22 miljard dollar. De omzetgroei is vooral te danken aan de zeer sterke vraag naar Mac-computers (34% groei vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar), de geheel vernieuwde iPod-lijn (17% groei) en natuurlijk de iPhone. Van die laatste, voor ons het meest interessant, zijn er het afgelopen kwartaal inmiddels meer 1,12 miljoen verkocht met een totaal van bijna 1,39 miljoen verkochte iPhones tot nu toe.

Het nieuws van de zeer sterke kwartaalcijfers is uiteraard zeer positief ontvangen. Het aandeel Apple (AAPL) klom in de avondhandel na een nieuw record van $186,35, een vermeerdering van $12 ten opzichte van de $174,36 bij het sluiten van de beurs. Het aandeel boekt al een tijdje het ene record na het andere.

Voor het eerste fiscale kwartaal Q1 2008 verwacht Apple nog betere cijfers te rapporteren, onder andere door de komst van Leopard, maar met name door de nieuwe iPod-lijn die het naar verwachting zeer goed gaat doen in de aankomende Sinterklaas- en kerstperiode. Daarnaast wordt veel verwacht van de aankomende uitrol van de iPhone in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Apple verwacht een omzetgroei naar $9,2 miljard dollar en $1,42 winst per aandeel. Misschien nog wel het meest belangrijke is dat Apple een zeer gezond bedrijf is geworden: “Cupertino” meldt een bezit van 15,4 miljard dollar in cash en geen uitstaande schulden.

Disclaimer: de betrokkenen bij iPhoneclub.nl hebben aandelen Apple in hun portfolio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.