Champagnekleurige Sony DSC-QX10 opzetcamera past goed bij iPhone 5S

De Sony Smart Shot opzetcamera's voor iPhone en Android worden deze week aangekondigd. Met de Sony DSC-QX10 en DSC-QX100 maak je tot 20-megapixel foto's.

sony-opzetlensHij zou ideaal passen bij de champagnekleurige iPhone 5S: deze nieuwe Sony opzetcamera voor de iPhone. Later deze week gaat Sony tijdens de IFA-beurs deze opzetcamera met optische zoomlens waarschijnlijk officieel aankondigen. We schreven er al eerder over, toen de eerste foto’s van de Sony DSC-QX10 en DSC-QX100 waren gelekt. Ze geven je iPhone een 18- of 20,2-megapixelcamera en zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en champagne/wit.

De bevestiging aan de iPhone is eigenlijk een slim trucje om te zorgen dat de Sony DSC-QX10 en DSC-QX100 wat lekkerder in de hand liggen. Het maakt dan ook niet uit hoe je ze aan een smartphone vastmaakt, want de verbinding wordt gemaakt via Bluetooth of NFC. Dat laatste werkt uiteraard alleen bij Android-toestellen die dergelijke NFC-technologie hebben ingebouwd. Omdat de typenamen DSC-QX10 en DSC-QX100 niet zo makkelijk in het geheugen blijven hangen zou Sony van plan zijn om de camera’s Smart Shot te noemen, met een hint naar de merknaam Cybershot, die ze al langer gebruiken voor cameraproducten.

Het gebruik van een smartphone heeft nog een ander voordeel: via het scherm kun je meekijken op de zoeker, net zoals bij een normale cameratelefoon. Mensen die klagen dat iPhones geen sd-geheugenkaartslot hebben zien met dit accessoire ook meteen hun grootste wens vervuld. De gemaakte foto’s worden bewaard op het sd-geheugenkaartje die je daarna op de computer kunt uitlezen. Je moet de camera-module wel apart opladen, want er zit een eigen oplaadbare batterij in.

Wat de prijs betreft hoef je geen koopje te verwachten. De DSC-QX100 zou rond de 400 euro gaan kosten. De prijs van de met DSC-QX10 met 18-megapixel CMOS-sensor en f/3.3-5.9 lens ligt iets lager. Voor dat geld krijg je een kwalitatief hoogwaardige camera, vergelijkbaar met de Sony RX100MII-camera die rond de 700 euro kost. Beide camera-accessoires zijn voorzien van steadyshot-beeldstabilisatie en kunnen ook 1080p-video’s schieten. We wachten op de officiële aankondiging tijdens de persbijeenkomst van Sony op de IFA-beurs.

De Sony DSC-QX10 opzetcamera is hieronder te zien in de champagne/witte variant:

sony opzetcamera iphone champagne

De duurdere Sony DSC-QX100 is verkrijgbaar in zwart:

opzetcamera sony zwart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2013, 12:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, champagne, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.