CarTrip van Griffin geeft auto-informatie op je iPhone (CES 2011)

Met Griffin CarTrip kun je informatie als snelheid en brandstofgebruik van je auto draadloos naar je iPhone versturen en daar grafisch weergeven en analyseren.

Griffin CarTripModerne auto’s hebben een uitgebreide boordcomputer die allerlei informatie over je auto bijhoudt. Zou het niet mooi zijn als die informatie toegankelijk zou zijn via een iPhone-applicatie? Dat is binnenkort mogelijk dankzij de CarTrip van Griffin Technology. Je sluit hem aan op de OBD-II-poort van je auto en via Bluetooth komen de gegevens beschikbaar in de speciale CleanDrive-applicatie.

Via de CarTrip kun je informatie over je snelheid, brandstofverbruik en eventuele problemen naar je iPhone-versturen. Met CleanDrive kun je de data weergeven in grafieken en kun je analyses uitvoeren voor een bepaalde rit of voor een langere periode. Volgens de makers kun je dankzij de informatie die je via de CarTrip krijgt zuiniger gaan rijden.

Het kastje bevat als extra functie een SD-kaartlezer, zodat je extra data op kunt slaan. De CarTrip zal nog dit kwartaal op de markt komen en gaat 90 dollar kosten. De bijbehorende app CleanDrive zal gratis te downloaden zijn vanuit de App Store en werkt niet alleen op de iPhone, maar ook op de iPod Touch en de iPad.

Meer informatie: Griffin Technology

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 15:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.