NOS-app vernieuwd

NOS-app krijgt widget voor Berichtencentrum

De NOS-app voor iOS heeft nu ook een widget voor het Berichtencentrum. Hierin kun je snel de laatste headlines in de app langslopen, die je vervolgens met een tap opent.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Je hoeft voortaan de NOS-app niet meer te openen om snel het laatste nieuws te scannen. De app is namelijk voorzien van een widget, waarmee je in het Berichtencentrum de laatste artikelen bekijkt. Je krijgt in de widget enkel een foto en de titel te zien. Door hier op te drukken wordt het artikel in de app geopend.

Lees ook: Beste widgets voor iPhone en iPad

Heb je de nieuwe app-update voor NOS geïnstalleerd, dan kun je het Berichtencentrum openen om de widget te activeren. Dit doe je door bovenaan het scherm naar beneden te vegen, te kiezen voor de optie Vandaag en onderin te drukken op de knop Wijzig.

Op het moment heeft de NOS-app twee widgets: één voor nieuws en één voor sport. Volgens NOS-productmanager Tom van den Broek wordt het aanbod wellicht uitgebreid: “Als het aanslaat, kunnen we er mogelijk meer aanbieden”.

Met twee grote knoppen onderin de widget navigeer je van het ene artikel naar de ander. Dat voelt wellicht wat ouderwets. In veel iOS-apps kunnen we immers naar links of rechts vegen, waardoor knoppen nog maar zelden nodig zijn. De knoppen zijn in het Berichtencentrum echter een noodzakelijk kwaad: het is in widgets niet mogelijk om veegbesturing te gebruiken. Swipe je opzij, dan wordt automatisch je lijst met notificaties geopend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 10:11
Categorie Apps
Onderwerp nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.