Reacties voor: Brandweer ontwikkelt landelijke 112 Meld-app voor iPhone

De Brandweer gaat een landelijke 112 Meld-app uitbrengen. Vanuit Brandweer Amsterdam-Amstelland is een app in ontwikkeling.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Lijkt mij een zeer handige app. Laat maar snel komen. Je weet het maar nooit wanneer je het nodig zult hebben.

  2. Ik hoop dat ze ook mensen laten testen zoals in mijn geval.
    De keren dat ik heb gebeld waren allen een fiasco. Dames in Driebergen konden de Glind niet snel vinden. En als ik dan zei zet me maar door naar Gelderland midden, werd dat steevast genegeerd.
    Onze telefoons melden bij een Utrechtse gsm mast aan, maar onze hulpverleningsmeldkamer zit tich echt in Gelderland. Dus ik ben benieuwd of het met de app dan wel goed gaat…..

    Ben nog erg sceptisch…

  3. Ik heb nooit gesnapt waarom zoiets er niet eerder is gekomen.

    Werkt dit trouwens ook met ambulance en politie?

  4. Vraag me alleen af of ik een korte vragenlijst of foto ga maken als m’n huis in de brand staat, maar da’s een detail… Idee is goed, ik denk dat het alleen in de praktijk niet werken zal. Bij nood bel je gewoon snel 112 en ga je niet met een app aan de slag dunkt me.

  5. Origineel geplaatst door Thomas
    Vraag me alleen af of ik een korte vragenlijst of foto ga maken als m’n huis in de brand staat, maar da’s een detail… Idee is goed, ik denk dat het alleen in de praktijk niet werken zal. Bij nood bel je gewoon snel 112 en ga je niet met een app aan de slag dunkt me.

    De vragenlijst vul je natuurlijk eenmalig in na de installatie van de app, niet wanneer je huis in brand staat?

  6. Origineel geplaatst door iFajar:

    De vragenlijst vul je natuurlijk eenmalig in na de installatie van de app, niet wanneer je huis in brand staat?

    Oh wacht, die vragenlijsten en de foto’s zijn denk ik iets extra’s die de omwonenden/omstanders kunnen invullen. Dus gewoon extra info voor de hulpverleners.

  7. Dus gewoon extra info voor de hulpverleners.

    Ik kan mij voorstellen dat de medewerkers van de brandweer op de meldkamers dan een beter beeld krijgen van het incident. Zo kan iemand door de telefoon wel schreeuwen dat er grote fik is, maar dat denk je snel als het een brand naast je eigen huis is. Met een foto kan er dan veel nauwkeurig informatie worden verstrekt dunkt me.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.