Boxee kondigt plannen voor televisiecontent op iPad aan

Boxee heeft op zijn blog plannen aangekondigd om betaalde content te gaan aanbieden op iPhone en iPad. Dit wordt mogelijk door een deal die het bedrijf heeft gesloten met betaalplatform Vindicia.

BoxeeMediacenter Boxee heeft aangekondigd betaalde televisiecontent te gaan aanbieden op onder meer de iPad en de iPhone. Het team achter Boxee maakt via zijn blog een nieuwe stap in de ontwikkeling van het systeem bekend. Momenteel biedt Boxee mediacenter-software aan die draait op Windows, Linux en Mac OSX Binnenkort komt er ook hardware van Boxee op de markt: de Boxee Box. Waar binnen Boxee nu enkel nog gratis content van televisiezenders en websites beschikbaar is, gaat het bedrijf over enkele maanden betaalde content aanbieden.

Boxee heeft een deal gesloten met betaalplatform Vindicia. Door de deal met Vindicia is het volgens Boxee mogelijk om niet alleen betaalde content aan te bieden binnen het mediacenter, maar ook via de website van Boxee en dus op mobiele apparaten.

Andrew Kippen van Boxee schrijft hierover:

Boxee’s eventual expansion to these platforms will pave the way for universally accessible content no matter where a user is (we love this idea!).

Of we er in Nederland ook gebruik van kunnen maken is afwachten. Boxee richt zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt. Een deel van gratis content in Boxee is vanwege rechten nu al niet in Nederland te bekijken en dat belooft weinig goeds voor de betaalde content.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2010, 12:49
Categorie Apps
Onderwerpen 3G, geruchten, ipad, iPhone, iPhone 3G, ipod touch, sdk, televisie, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.