iPhone 5 toch een grote update, verkrijgbaar in augustus?

De iPhone 5 wordt toch een grote update, beweert de website BGR. Het toestel krijgt een compleet ander uiterlijk en zal in augustus worden aangekondigd. In de laatste week van augustus komt het toestel dan op de markt, beweert BGR.

iphone 5 mockupVolgens de website BGR zal de volgende generatie iPhone er tóch aanmerkelijk anders uitzien dan de huidige iPhone 4 en al in augustus op de markt komen. Eerder werd nog gesproken van miniscule verbeteringen en een behuizing die erg op de iPhone 4 zou lijken, waardoor de volgende telefoon van Apple eerder de naam iPhone 4S (of iets dergelijks) verdiende. BGR heeft een bron vlakbij Apple gesproken, die bevestigde dat het uiterlijk totaal anders wordt. De behuizing gaat “radicaal” veranderen. Verdere specificaties zoals een A5-processor werden niet bekendgemaakt. De website This Is My Next (van een voormalig Engadget-hoofdredacteur) rapporteerde vorige maand ook al, dat de iPhone 5 een compleet nieuw design krijgt.


Zij suggereerden dat de iPhone vanaf de zijkant gezien een druppelachtig uiterlijk krijgt, zoals op de afbeelding hiernaast. Bevestiging daarvan, is nog niet gevonden. BGR beweert dat de aankondiging van de iPhone 5 in augustus zal worden gedaan. Rond die tijd organiseert Apple ook een jaarlijks muziekevenement, waarbij de nieuwe iPods meestal centraal staan. Volgens de bron houdt Apple medio augustus een evenement, waarbij de iPhone in de laatste week van augustus op de markt komt. BGR spreekt over een apparaat met mogelijk een groter scherm, een andere homeknop en misschien een NFC-chip. Eerdere geruchten wekten de indruk dat Apple in september een nieuwe iPhone zou uitbrengen.

iphone 5 toestelDe vermoedelijke tipgever van BGR zou @chronic kunnen zijn. Hij heeft een aantal afbeeldingen gepost die de indruk wekken dat hij een testdevice in handen heeft gehad. Op het toestel waarvan hij een foto publiceerde draait SkankPhone, een soort Springboard-alternatief dat intern door Apple wordt gebruikt om bugs op te sporen. Op de afbeelding hiernaast zie je een uitsnede van deze foto waarop een nog onbekend toestel te zien is.

Tip: de foto bovenaan dit artikel is slechts een mockup, niet noodzakelijk het definitieve design.

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.