Angry Birds Toons tekenfilmserie vanaf vandaag te bekijken via alle Angry Birds-apps

Angry Birds Toons is vandaag van start gegaan. Vanuit elke Angry Birds-app kun je de tekenfilmserie bekijken. Chuck Time is de eerste episode en er zullen wekelijks nieuwe Angry Birds-filmpjes verschijnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

angry birds toons 1Heb je nog geen overdosis Angry Birds? Mooi, want Rovio is vanaf vandaag gestart met Angry Birds Toons, een tekenfilmserie die gebaseerd is op de populaire vogelschietspelletjes. Rovio beloofde eerder al dat de serie vanaf 17 maart van start zou gaan. Start je één van de vele Angry Birds-apps op, dan krijg je een aankondiging te zien (zie afbeelding hiernaast) en kun je meteen gaan kijken.

De filmpjes zijn te vinden via een apart videokanaal binnen de app. Je hebt er de nieuwste versie van Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio, Angry Birds Space of Angry Birds Star Wars voor iPhone en iPad voor nodig. De tekenfilmpjes zijn zonder gesproken teksten en dus voor Angry Birds-fans over de hele wereld te bekijken. De stijl doet sterk denken aan Looney Tunes.

Je hebt de keuze uit de filmpjes ‘Chuck Time’, ‘Meet The Flock’ en ‘Behind the Scenes’. Dat laatste filmpje is niet bedoeld voor kleuters, maar vertelt de ontstaansgeschiedenis van Angry Birds Tunes. We zien hoe tekenaars met artistieke mutsen in de weer zijn zijn met kleurpotloden en krijtjes om de Angry Birds-karakters tot leven te wekken. Supervising director Eric Guaglione vertelt dat we in de Toons voor het eerst meer te weten komen over de vogels: waarom ze zo boos zijn en in welke wereld ze leven. Angry Birds Toons wordt gemaakt door een productiestudio met 100 mensen, die tussen het tekenen door graag vliegtuigjes vouwen. Momenteel zijn er zo’n 20 episodes in productie. Het filmpje ‘Meet The Flock’ is ook meer bedoeld als introductie: daarin krijg je de verschillende karakters van de serie te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=PVB40oDA30k&feature=player_embedded

‘Chuck Time’ is de eerste échte episode van Angry Birds Toons. Het laat zien hoe de gele vogel Chuck in staat is om de tijd te vertragen, waardoor de rode vogel Red niet te pletter valt. De filmpjes komen ook beschikbaar op de officiële Looney Toons Angry Birds Toons webpagina. Elke week komt er een nieuwe episode beschikbaar.

Downloaden: Angry Birds (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

angry birds toons 2

angry birds toons 3

angry birds toons 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2013, 15:28
Categorie Games
Onderwerp angry birds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.