iCulture speelt: 1849 is Game van de Week en paarden voor De Sims

Simulatiegame 1849 voor de iPad is onze Game van de Week en in De Sims Freeplay kan je paarden verzorgen op iPhone en iPod.

ICS Knights of Puzzlelot icon iPhone iPadDit is weer zo’n week waarin een Game van de Week moeilijk kiezen is. Gisteren werden we al enthousiast over CastleStorm, waarin je kastelen verdedigt en aanvalt door pijlen te schieten, eenheden in te zetten en zelf mee te knokken. En vandaag zijn we ook onder de indruk van de sfeer in het Nederlandse Last Inua. Maar 1849, dát is onze Game van de Week en in dit artikel leggen we uit waarom die simulatiegame zo goed bevalt. Ondertussen kan je van paarden een dagtaak maken in De Sims Freeplay en is Knights of Puzzelot een leuke nieuwe match 3-vechter.

De Sims Freeplay heeft nu dus paarden

De Sims Freeplay paardenWe zijn hier een beetje laat mee, maar beter laat dan nooit toch? In het gratis te downloaden en te spelen De Sims Freeplay heb je nu een heel imperium aan paarden voor je. Je kan stallen restaureren in je stad en paarden nemen. Dat brengt natuurlijk meteen nieuwe klussen met zich mee: paarden verzorgen en een parcours afleggen zijn een paar van de nieuwe taken.

We schreven voor het eerst bij de release over De Sims Freeplay en dat was alweer in december 2011. Aan goede ondersteuning van het spel geen gebrek dus, en hoe fanatiek de spelers zijn, zie je terug in de App Store. De nieuwste update vergaarde in Nederland in 2 dagen tijd keurig 48 beoordelingen en ondanks dat gebruikers klagen over inlogproblemen na de update, regent het nog steeds waarderingen van 4 en 5 sterren. Uitgever EA en spelers zijn dus beide ongelooflijk loyaal – erg cool.

Downloaden: De Sims Freeplay (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Knights of Puzzelot: daar gaan we weer

ICS Knights of Puzzlelot iOSWe kunnen wel van leer trekken tegen alle combinaties van match 3 en RPG die momenteel de App Store overspoelen, maar ja, als we een leuke tegenkomen, zijn we er zo weer een uurtje of wat aan klaar en moeten we er ook maar een stukje over schrijven. Vorige week was het de beurt van het snelle Horde of Heroes en nu heet de miniverslaving Knights of Puzzelot. Gratis te downloaden en ja, makkelijker als je duurbetaalde in-app aankopen doet, maar ook zonder die investeringen voelt het spel behapbaar. Je speelt elk level tegen een aantal vijanden en ontvangt buit uit schatkisten. De gevechten win je door de tegenstander in de pan te hakken, wat kan door schilden, zwaarden en geld te combineren. Aardig is dat het maken van een 4-op-een-rij een essentieel onderdeel van de gameplay is. Een van de steentjes wordt dan een upgrade van het normale steentje. Een zwaard wordt van goud, een schild wordt een levenselixir. En daarvan wil je er echt wel drie combineren: als je schild aan gort is, moet je het van je levensbalk hebben. Ook in dit leuke, vrolijk getekende spelletje, kan je wapens upgraden, guilds oprichten met vrienden en je suf levelen om pittigere uitdagingen te halen. Niks bijzonders, maar wel weer leuk.

Downloaden: Knights of Puzzelot (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: 1849

Dit is een verkorte versie van de volledige 1849 review op iPadclub
ICS 1849 Game van de WeekOntwikkelaar Somasim steekt het niet onder stoelen of banken. 1849, een jaartal dat refereert naar de goldrush in San Fransisco, is geïnspireerd door oude pc-klassiekers als de originele Anno en Caesar II. Het betekent kort door de bocht dat je vooral zelf moet nadenken. 1849 heeft 20 scenario’s waarin je steeds een andere set gebouwen krijgt en met andere voorwaarden kampt, maar er zit wel een duidelijke stijging in moeilijkheidsgraad in. In de eerste levels word je uitgelegd hoe je inwoners aan het werk zet, je goederen produceert en handelsroutes naar andere steden legt. Daarna is het aan jou om de juiste producten te fabriceren, het voorradige goud uit de rivieren te vissen en de problemen de kop te bieden. 1849 biedt genoeg uitdaging. Als je goud vindt, word je overspoeld door gelukszoekers, de droogte kan voor branden zorgen en teveel huizen op het aantal werkplekken, roept onherroepelijk criminaliteit op. 1849 ziet er niet spectaculair uit, maar bedient optimaal op de iPad. Scrollen en inzoomen gaat lekker soepel en je zal jezelf niet snel betrappen op een foute druk.

Game van de WeekHet is niet zo dat 1849 alleen verslavend is, omdat het eindelijk weer een bouwsimulatie zonder timers en opgedrongen in-app aankopen is. Het is ook gewoon een érg leuk spel. Toegankelijk genoeg voor beginners, maar ook met genoeg uitdagingen en zaken om op te letten voor gevorderde spelers. Het is ons onduidelijk waar de in de App Store vermelde in-app aankoop van 1849 wél in zit. Misschien in een vrije spelmodus aan het einde van de twintig missies. Maar ze zitten in ieder geval niet in de weg van het spelplezier. Ze zitten niet in de weg van de mogelijkheid om eindelijk, eindelijk weer eens heerlijk zorgeloos door te bouwen en te managen in een bouwsim. Al je aandacht kan uit naar de uitdagingen van je stad. Zoals het hoort.

Lees de volledige 1849 review op iPadclub
Downloaden: 1849 (€4,49, in-app aankopen, iPad, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.