Bescherm je iPad WiFi of 3G tegen de recente PDF-exploit

Elke gebruiker van een iPad, iPhone of iPod touch loopt momenteel risico dat kwaadwillenden op afstand volledige controle over zijn of haar apparatuur te krijgen. Gebruikers met een jailbreak kunnen zichzelf nu beschermen met PDF Loading Warner.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PDF exploit warnerElke iPad, iPhone en iPod touch op een recente firmware is kwetsbaar voor een exploit die remote code execution tot gevolg heeft. Dit betekent dat kwaadwillenden in theorie de kwetsbaarheid zouden kunnen misbruiken om via internet volledige toegang tot jouw iPad, iPhone of iPod touch te verkrijgen. Hoewel zowel gebruikers met als zonder een jailbreak hetzelfde risico lopen, kunnen alleen gebruikers met een jailbreak zich op dit moment tegen de exploit beschermen. Gebruikers zonder jailbreak zullen moeten wachten totdat Apple een nieuwe firmwareversie uitbrengt.

Vooralsnog wordt de PDF-exploit alleen gebruikt door JailbreakMe.com om de jailbreak op de genoemde toestellen te bewerkstelligen, maar dit kan snel veranderen wanneer eenmaal precies duidelijk wordt hoe de jailbreak werkt. In een artikel met achtergrondinformatie bij het gebruik van JailbreakMe.com op onze zustersite iPhoneclub werd al uitgelegd hoe je jezelf handmatig tegen de exploit kunt beschermen, maar dit is sindsdien een stuk makkelijker geworden dankzij PDF Loading Warner van Will Strafach (van het Chronic Dev Team). Wanneer je de de tweak eenmaal via Cydia hebt geïnstalleerd, krijg je een waarschuwing als er een potentieel kwaadaardig PDF-bestand wordt geopend. Je hebt in dat geval de keuze of je het PDF-bestand wilt openen.

PDF Loading Warner is gratis te downloaden via de standaard repository van BigBoss. Will Strafach heeft aangekondigd te werken aan een échte oplossing van de kwetsbaarheid die op korte termijn via dezelfde repository beschikbaar zal worden gesteld en PDF Loading Warner overbodig zal maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 22:20
Categorie Achtergrond
Onderwerpen exploit, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.