Belgische tv-gids Be Tv geeft kijkje in de statistieken

De Belgische tv-gids Be Tv stond zes dagen lang op nummer 1 in de Belgische App Store. De ontwikkelaar heeft nu een aantal interessante statistieken bekendgemaakt, waaruit blijkt hoeveel downloads je moet hebben om in België te scoren.

downloadsKortgeleden werd Be Tv gelanceerd, een Belgische tv-gids waarmee je kunt zien wat er op de Belgische en enkele Europese tv-zenders te zien is. De ontwikkelaar heeft nu statistieken voor de eerste 8 dagen beschikbaar gesteld op zijn blog. Daaruit blijkt dat de applicatie 7.836 keer gedownload is en iets meer dan 24.000 keer is opgestart.

Grappig is te zien dat we op 2 april op iPhoneclub een nieuwtje over Be Tv publiceerden en dat de grafiek daarna sterk omhoog ging (de applicatie verscheen rond 25 maart in de App Store).

models Be TvEen tijd geleden was in het nieuws dat gratis iPhone-applicaties eigenlijk nauwelijks worden gebruikt, maar bij Be Tv blijkt dat geenszins het geval: de gemiddelde gebruiker startte de applicatie toch minstens driemaal op.

Ook geven de cijfers van Emmer Inc inzicht hoe snel je in België in de top 10 terechtkomt. Al na 430 downloads stond Be Tv op nummer 11 in de lijst. Bij 759 downloads stond de applicatie op nummer 7 en bij 1057 downloads op nummer 5. Uiteindelijk kwam Be Tv op nummer 1 terecht in de Belgische App Store, na iets meer dan 4.000 downloads. Be Tv bleef zes dagen lang op nummer 1 staan.

Ontwikkelaar Emmer Inc was ook benieuwd welke apparaten mensen gebruiken. Hij verwachtte meer iPod touches dan iPhones, omdat die al in België langer op de markt zijn. Dat bleek niet het geval: slechts 33% heeft een iPod touch.

firmware Be TvKijk je naar firmwareversies, dan is de uitslag voorspelbaar: bijna niemand heeft nog een firmwareversie ouder dan 2.1. Er zijn ook al een aantal mensen die firmware 3.0 gebruiken.

Inmiddels zijn er alweer plannen voor een nieuwe versie van Be Tv. Op de site is alvast een voorproefje te lezen wat er in Be Tv 1.1 komt:

  • Nederlands/Franse interface. Gebruikers die hun interfacetaal op Nederlands of Frans hebben gezet zullen Be Tv in hun favoriete taal zien. De rest van de gebruikers houdt de Engelse interface.
  • Meer Franstalige, Belgische tv-zenders: La Une, La Deux, RTL TVI en CLUB RTL zullen worden toegevoegd.
  • Markering van huidige programma in detailscherm van vandaag. Bij het openen van de weergave van vandaag blader je automatisch door naar het programma dat nu op tv is.

De omschrijving in de App Store is nu ook Nederlands- en Franstalig. De aanpassingen aan de applicatie zelf kosten niet zoveel tijd om te implementeren, dus we kunnen zeer binnenkort een nieuwe versie in de App Store aantreffen. Let op: Be Tv (gratis) is alleen verkrijgbaar in de Belgische App Store.

Nog even terug naar de cijfers: het is leuk om te zien dat het effect heeft, als we op iPhoneclub over een applicatie schrijven. Mochten er ontwikkelaars meelezen, die nog andere succesvolle tactieken weten om te zorgen dat gebruikers jouw applicatie installeren, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties.

Via: Emmer Inc (weblog)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2009, 23:20
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.