Batterijpercentage zichtbaar maken in iPhone OS 3.0

In iPhone OS 3.0 kun je het batterijpercentage zichtbaar maken in de statusbalk. Je moet hiervoor wel een plist-bestand overschrijven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

batterijIn screenshots van iPhone OS 3.0 is te zien, dat je voortaan het batterijpercentage zichtbaar kunt maken in de statusbalk. Dat kon natuurlijk met SBSettings ook al, maar het ziet er naar uit dat dit bij iPhone OS 3.0 mogelijk is zonder extra applicaties te installeren. Het percentage verschijnt naast het normale batterij-icoontje.

Heb je iPhone OS 3.0 geïnstalleerd dan is het batterijpercentage nog niet vanzelf zichtbaar. Apple heeft nog geen schakelaar in de instellingen toegevoegd om het percentage te tonen. Maar de functie is wel in potentie aanwezig. Om het percentage zichtbaar te maken moet je op dit moment handmatig een plist-bestand bewerken. Vandaar dat je nu nog een jailbreak moet uitvoeren (als Apple daadwerkelijk een schakelaar hiervoor toevoegt in iPhone OS 3.0 is de jailbreak dus niet meer nodig).

Vereist: iPhone OS 3.0 met jailbreak.

1. Download dit bestand: com.apple.springboard.plist;
2. Pak het archief uit en kopieer het plist-bestand met SSH naar de map /var/mobile/Library/Preferences (maak eerst een backup van het oude bestand, voordat je het overschrijft);
3. Reboot de iPhone.

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2009, 17:29
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.