BeHere laat leraren presentielijst op school bijhouden met iBeacons

BeHere is een iOS-applicatie die je iPad in een iBeacon verandert, die de presentie van leerlingen in een klaslokaal bijhoudt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BeHere iPadDe iOS-app BeHere laat zien hoe Apple’s nieuwe Apple’s iBeacons ook in het klaslokaal van pas kunnen komen. Eenmaal geïnstalleerd op een iPad functioneert de app BeHere als iBeacon, die continu in de gaten houdt of er iPhone-versies van de app in de buurt zijn. Op deze manier houdt de applicatie automatisch een presentielijst van een klas bij.

Het idee achter BeHere is slim, maar het kampt gelijk al met een duidelijk probleem: lang niet iedere student heeft een iPhone en de app kan alleen leerlingen met een iPod of iPod touch detecteren. BeHere zou handig van pas kunnen komen op bijvoorbeeld speciale iPad-scholen, maar in de praktijk lijkt dit helaas niet te werken. We hebben geprobeerd om met een iPad in te checken op een andere iPad, maar dit wilde niet lukken. Je kunt alleen met een iPhone of iPod touch aanmelden.

De uitwerking van BeHere laat ook nog wat te wensen over. Hoewel de iPhone-versie bij onze tests vlekkeloos zijn werk deed, liepen we op de iPad tegen de nodige bugs aan. Zo werd het toetsenbord tijdens het registratieproces in de app standaard in landschapsmodus getoond, terwijl de rest van de app in portretmodus bleef hangen. Bovendien toont de App Store-omschrijving in Nederland Braziliaanse teksten. De app zelf is na installatie wel gewoon Engelstalig.

Kortgezegd: BeHere is eerder een goed idee dan een goed uitgewerkte applicatie. De app zal waarschijnlijk alleen in zeer specifieke klaslokalen zijn nut bewijzen, waar alle leerlingen een iPhone of iPod touch gebruiken. Dat haalt niet weg dat het principe achter BeHere wel erg interessant is. Met alleen al iPad-ondersteuning voor leerlingen zou BeHere een interessante optie zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse Steve Jobs-scholen.

Downloaden: BeHere (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Onderwerpen ibeacons, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.